Joulupukki, kuva: iStock.com / stocknroll

Jäikö joululahjan keksiminen ja ostaminen taas kerran viime tinkaan? Ei hätää! Kuten ei ole ennenkään ollut. Maailma ja internet on täynnä toinen toistaan parempia ja osa ei niin hyviä viime hetken joululahjaideoita. Riittää kun tiedät mistä lahjansaaja noin suurin piirtein pitää ja mieluisat viime hetken joululahjat löytyvät lähes takuuvarmasti. Jos olet valmis näkemään vähän vaivaa.

Jos se mieluisa joululahja olisi ehkä jokin tavara, et enää kerkeä sitä nettikaupasta ainakaan tilaamaan itsellesi eteenpäin lähetettäväksi. Ehkä voit tilata kyseisen tavaran suoraan lahjan saajalle. Kannattaa toki varmistaa että hän on kotona vastaanottamassa tai noutamassa pakettiaan ajoissa.

Tavara on viime hetken lahjana siinä mielessä huono, että se vaatii logistisia järjestelyitä paketin toimituksessa verkkokaupasta aina lahjansaajalle asti mielelään vieläpä ajoissa ennen jouluaattoa. Ehkäpä lahjakortti tai jokin aineeton lahja olisikin parempi viime hetken joululahja? Mutta mikä voisi olla hyvä viime hetken lahjaidea?

Kultuuria ja elämyksiä

Jos lahjan saaja pitää kulttuurista ja erityisesti erilaisista museoista eikä omista vielä Museokorttia, on Musekortti lähes takuuvarma lahjaidea. Museokortti on voimassa kerrallaan vuoden, joten siitä riittää iloa pitkään.

Tarjouksia ja ideoita joka lähtöön

Jos pääsi on vielä täysin tyhjä lahjaideoista, etkä keksi mitään hyviä ideoita, niin kannattaa selailla tarjouspalvelu *Offerilla.com:n laajaa valikoimaa. Sieltä löytyy edullisia joululahjaideoita laidasta laitaan. Kotimaanmatkailusta kiinnostuneelle voisi sopia esimerkiksi *lahjakortti hotelliin tai kylpylään.

Yhteinen miniloma

Jos haluat oikein villiksi heittäytyä ja raha tai sen puute ei hidasta matkaa, niin anna kerralla sellainen lahja joka muistetaan. Varaa sinulle ja lahjansaajalle *yhteinen mökkiloma kotimaassa. Kannattaa toki varmistaa lahjansaajalta ensin että aikataulu sopii hänelle.

Tämä voisi olla aika toimiva idea pariskunnille ja perheellisille, miksei vaikka kaveriporukoille ja bestiksille. Pariskunnalle yhteistä laatuaikaa mökillä vaikka jossain laskettelukeskuksessa. Perheelle rentouttava miniloma kotimaassa jossain mökkikylässä ja sitä rataa. Yhteinen lomamatka kotimaassa ainakin jää mieleen. Ja jos kotimaa ei riitä niin suunnatkaa vaikka sitten *Alpeille asti.

Hyvää ja rauhallista joulun odotusta!

Toivoo: Kotimaankohteet.fi toimitus