Pääsiäisloma

Pääsiäinen – Monien perinteiden ja traditioiden juhla

Yhdessäoloa, hyvää ruokaa, rauhoittumista, rairuohoa, pääsiäistipuja, pääsiäispupuja ja tietenkin suklaamunia. Niistä on monien pääsiäinen tehty. Pääsiäisen ajankohta vaihtelee vuosittain, mikä johtuu siitä että pääsiäistä vietetään kevätpäiväntasauksen jälkeisen ensimmäisen täydenkuun jälkeisenä sunnuntaina.

Lomakohteet

Pääsiäinen 2024 – Pääsiäisen ajankohta vuonna 2024

Vuonna 2024 pääsiäistä vietetään viikolla 13, eli pitkäperjantain 29.3.2024 ja toisen pääsiäispäivän 1.4.2024 välisenä aikana. Pääsiäispäivä on sunnuntaina 31.3.2024. Vuonna 2024 pääsiäinen osuu siis maalis-huhtikuun taitteeseen.

Pääsiäisen lomat Naantalissa jopa –30%

Yövy 1 vrk, saat päivän hinnasta –10 %
Yövy 2 vrk, saat päivän hinnasta –20 %
Yövy 3 vrk, saat päivän hinnasta –30 %
Alennus päivän hinnasta, voimassa kaikissa huonetyypeissä.
Tarjoushinnat voimassa 28.3.–1.4.2024 Plussa-kortilla.

Vuonna 2023 pääsiäistä vietettiin viikkoa myöhemmin, eli viikolla 14 pitkäperjantain 7.4.2023 ja toisen pääsiäispäivän 10.4.2023 välisenä aikana.

Hiihto- ja laskettelukeskukset

Vietä unohtumaton lumiloma nauttien hotellin pehmeistä pedeistä ja valmiista aamiaisesta. Kohteina mm. Ruka, Ounasvaara, Tahko ja Messilä. Löydä juuri sinulle sopiva kohde ja varaa lomasi.

Koulujen pääsiäsiloma vuonna 2024

Kouluissa lukuvuonna 2023–2024 pääsiäinen tuo tavanomaiseen tapaan kaikille oppilaille yhteisiä vapaapäiviä. Kouluillakin pääsiäislomaa vietetään 29.3.–1.4.2024.

Laatutarkastetut vuokramökit ja loma-asunnot Suomen

Löydä laatutarkastetut vuokramökit ja loma-asunnot Suomen kattavimmasta valikoimasta.

Pääsiäisen perinteet ja juhliminen

Pääsiäisenä juhlitaan Jeesuksen ylösnousemusta. Pääsiäinen ja pääsiäisviikko alkaa varsinaisesti edeltävästä sunnuntaista eli palmusunnuntaista, jolloin perinteisesti lapset käyvät virpomassa.

Pääsiäinen pitää sisällään paljon muitakin perinteitä kuten kananmunien maalaaminen, suklaamunien piilottaminen ja etsiminen, sekä rairuohon kasvattaminen ennen pääsiäistä. Pääsiäinen on hyvää aika viettää aikaa läheisten kanssa hyvän ruuan ja seuran kera ja hiljentyä ja rauhoittua.

Pääsiäisviikko on nimeltään Hiljainen viikko ja pääsiäisen ajan päiville on myös annettu ihan omat nimensä. Ne ovat palmusunnuntai, malkamaanantai, tikkutiistai, kellokeskiviikko, kiirastorstai, pitkäperjantai (arkipyhä), lankalauantai (eli pääsiäislauantai), sukkasunnuntai (eli pääsiäispäivä tai pääsiäissunnuntai), toinen pääsiäispäivä (arikpyhä).

Lomaile ja vietä pääsiäistä yhdessä perheen tai ystävien kanssa

Pääsiäisen aikaan monilla voi olla mahdollista pitää vapaata neljä päivää tai jopa enemmän. Siinä ajassa ehtii lomailemaan kotimaassa jo ihan kunnolla.

Pääsiäisen aikaan on helppoa viettää vielä kevättalven lasketteluloma tai vaikka kylpyläloma perheen tai ystävien kanssa. Jos lähdet pääsiäislomalle lasekettelemaan tai hiihtämään niin tarkista vielä matkakohteen lumitilanne ja lumen syvyys. Katso lomavinkit ja suuntaa pääsiäisen viettoon.

Varaa rento kylpyläloma

Rentoudu trooppisten allasosastojen lämmössä ja nauti hemmottelevista Day Spa -hoidosta. Tutustu Scandicin tarjouksiin ja vietä rento kylpyläloma hotellissa!

Pääsiäisloma
Pääsiäisloma 2023

Pääsiäisloma 2023

Vuonna 2023 pääsiäistä vietetään viikolla 14, eli pitkäperjantain 7.4.2023 ja toisen pääsiäispäivän 10.4.2023 välisenä aikana. Pääsiäisen ajankohta vaihtelee vuosittain, sillä sitä vietetään kevätpäiväntasauksen jälkeisen ensimmäisen täydenkuun jälkeisenä sunnuntaina.

Pääsiäisloma
Pääsiäisloma 2022

Pääsiäisloma 2022

Pääsiäisen ajankohta vaihtelee vuosittain, mikä johtuu siitä että pääsiäistä vietetään kevätpäiväntasauksen jälkeisen ensimmäisen täydenkuun jälkeisenä sunnuntaina. Vuonna 2022 pääsiäisen ajankohta on 15.4.–18.4.2022.

Lue lisää pääsiäisestä ja pääsiäislomasta