Mikä on hiihto- ja laskettelukeskuksen lumitilanne tänään? Onko hiihtoladut ja laskettelurinteen jo auki? Joko siellä pääsee hiihtämään ja laskemaan?

Monin paikoin satelee lunta ja talvikausi on aluillaan. Ihan vielä ei kuitenkaan moni rinne ole ehtinyt aukeamaan varsinkaan etelämpänä. Tästä löydät listan isoimmista kotimaisista hiihto- ja laskettelukeskuksista sekä linkit niiden omiin ajantasaisiin lumi- ja aukiolo tietoihin. Tarkista vielä ennen reissuun lähtöä ja seuraavaa reissua suunnitellessa mistä löydät parhaat lumet haluamaasi aktiviteettia varten.

Hiihto- ja laskettelukeskusten aukiolotiedot ja sää

KeskusLumi- ja aukiolotiedotSää (Ilmatieteenlaitos)
Himos, JämsäRinnetiedot, HiihtoladutSää Himos
Iso-Syöte, PudasjärviLumitilanneSää Iso-Syöte
Levi, KittiläLevi tänäänSää Levi
Messilä, HollolaRinteiden aukioloajatSää Messilä
Olos, MuonioHiihtokeskus OlosSää Olos
Pallas, MuonioHiihtokeskus PallasSää Pallastunturi
Ruka, KuusamoRinne ja latutiedotSää Ruka
Tahko, KuopioRinnetiedot, LatutiedotSää Tahko
Vuokatti, SotkamoRinnetiedot, HiihtoladutSää Vuokatti
Ylläs, KolariYlläs tänäänSää Yllästunturi

 

Tarkista lumitilanne ja aukiolo etukäteen

Varsinkin näin alkukaudesta lumitilanne sekä rinteiden ja latujen aukiolo voi muuttua melko nopeastikin. Uusia latuja ja rinteitä saattaa jossain vaiheessa aueta huomattavan nopeasti. Lumitilanne kannattaa tarkistaa vielä kertalleen ennen reissuun lähtöä.

Jos esimerkiksi olet innokas hiihtäjä niin voit vielä ennen reissua ja heti perille päästyäsi tarkistaa aukiolevat ladut ja suunnitella parhaat hiihtoreitit etukäteen. Näin voit perillä keskittyä oleellisimpaan eli hankielämästä nauttimiseen. Nautinnollisia hiihto- ja lasketteluelämyksiä itse kullekin ja hyvää alkavaa talvikautta!

Mietitkö vielä sopivaa talvilomakohdetta?

Lue lisää Suomen suurimmista hiihto- ja laskettelukeskuksista ja varaa seuraava kotimaan talvilomasi jo tänään.