Laskettelu

Lähde laskettelemaan – Nauti rinteistä, lumesta ja vauhdin hurmasta

Laskettelu on yksi parhaimmista tavoista nauttia talvesta ja lumesta. Suomesta löytyy useita erilaisia ja monipuolisia laskettelukeskuksia. Niissä pääset laskettelemaan ja nauttimaan monipuolisista rinteistä. Parhaat tai ainakin isoimmat laskettelukeskukset löytyvät pohjoisesta, josssa mäet ovat korkeampia ja rinteet pidempiä. Laskettavaa ja afterskitä löytyy paljon myös etelämpää. Aina ei siis tarvitse matkustaa pohjoiseen asti laskettelemaan.

Laskettelukeskukset

Himos, kuva: iStock.com / imantsu

Laskettelu on hyvä tapa nauttia talvesta ja luonnosta

Laskettelu on suosittu talviliikuntamuoto Suomessa. Kotimaasta löytyy runsaasti erilaisia ja monipuolisia laskettelukeskuksia, joissa pääsee laskettelemaan. Kaikki kotimaiset rinteet eivät tietenkään ole niin pitkiä ja vaihtelevia kuten vaikka Alpeilla, mutta silti haastavia rinteitä löytyy kotimaastakin monenlaiselle laskettelijalle.

Varsinkaan eteläisessä Suomessa laskettelurinteiden korkeuserot eivät aina päätä huimaa, mutta silti laskettelu on mukavaa puhaa kotimaassakin. Monista Suomen laskettelukeskuksista löytyy laskettavaa niin aloittelijalle kuin kokeneemmallekin laskijalle, sillä Suomen laskettelukeskusten rinteiden profiilit, eli jyrkkyys vaihtelee melko paljon.

Lasketteluloman voi yhdistää vaikka kylpyläloman kanssa

Laskettelu on mukava tapa viettää talvilomaa ja ulkoilla talvella. Se on myös hyvä syy matkailla kotimaassa. Lasketteluloma on helppo ja luonteva yhdistää vaikka käyntiin laskettelukeskusta lähellä olevassa kylpylässä. Näin voi samalla viettää pitkän kaavan mukaisesti rentouttava loman kotimaassa.

Vietä ensin aktiivinen päivä rinteessä lasketellen ja ulkoillen, suntaa sitten rentouttavaan lepohetkeen kylpylässä ja suuntaa lopuksi maittavien aterioiden pariin läheisessä ravintolassa. Katso Suomen laskettelukeskukset kartalla ja Suomen kylpylät kartalla ja suuntaa aktiiviselle ja rentouttavalle lomalle. Jos haluamasi laskettelukeskuksen lähellä ei ole sopivaa kylpylää, niin kannattaa majoittua omaan vuokramökkiin ja rentoutua omassa saunassa aktiivisen ulkoilupäivän jälkeen.

Laatutarkastetut vuokramökit ja loma-asunnot

Löydä laatutarkastetut vuokramökit ja loma-asunnot Suomen kattavimmasta valikoimasta.

Katso Suomen parhaat laskettelukeskukset ja suuntaa lumille!

Lue lisää laskettelusta ja lomailusta Suomessa