Laskettelu

Nauti rinteistä, lumesta ja vauhdin hurmasta

Laskettelu on yksi parhaimmista tavoista nauttia talvesta ja lumesta. Suomesta löytyy useita erilaisia ja monipuolisia laskettelukeskuksia. Niissä pääset laskettelemaan ja nauttimaan monipuolisista rinteistä. Parhaat tai ainakin isoimmat laskettelukeskukset löytyvät pohjoisesta, josssa mäet ovat korkeampia ja rinteet pidempiä. Laskettavaa ja afterskitä löytyy paljon myös etelämpää. Aina ei siis tarvitse matkustaa pohjoiseen asti laskettelemaan.

Himos, kuva: iStock.com / imantsu

Laskettelu on hyvä tapa nauttia talvesta ja luonnosta

Laskettelu on suosittu talviliikuuntamuoto Suomessa. Kotimaasta löytyy runsaasti erilaisia ja monipuolisia laskettelukeskuksia, joissa pääset laskettelemaan ihan kunnolla. Kaikki kotimaan rinteet eivät tietenkään ole niin pitkiä ja vaihtelevia kuten vaikka Alpeilla, mutta silti haastavia rinteitä löytyy kotimaastakin monenlaiselle laskettelijalle.

Varsinkaan eteläisessä Suomessa laskettelurinteiden korkeuserot eivät aina päätä huimaa, mutta silti laskettelu on mukavaa puhaa kotimaassakin. Monista Suomen laskettelukeskuksista löytyy laskettavaa niin aloittelijalle kuin kokeneemmallekin, sillä Suomenkin laskettelukeskusten rinteiden profiilit, eli jyrkkyys vaihtelee melko paljon.

Lasketteluloman voi yhdistää vaikka kylpyläloman

Laskettelu on mukava tapa ulkoilla talvella ja hyvä syy matkailla kotimaassa. Laskettelulomaan on helppo yhdistää vaikka käynti laskettelukeskusta lähellä olevassa kylpylässä ja viettää oikein pitkän kaavan mukainen rentouttava loma kotimaassa. Katso Suomen laskettelukeskukset kartalla ja katso myös Suomen kylpylät kartalla.

Katso Suomen parhaat laskettelukeskukset ja suuntaa lumille!

Lomatarjoukset ja kampanjat

Katso kampanjat ja poimi kauden parhaat hinnat loma-asuntoihin, mökkeihin ja kylpylähotelleihin.
Varaa lomasi ajoissa sillä parhaat kohteet ja hinnat menevät nopeasti.

Lue lisää laskettelusta Suomessa