Talviloma

Hiihtoloma on parasta aikaa nauttia talvesta ja lumesta

Hiihtoloma, nykyiseltä nimeltään talviloma on viikon, eli viiden päivän mittainen loma ja sitä vietetään maanantaista perjantaihin. Suomessa talviloma on porrastettu kolmeen osaan helmi-maaliskuun aikana niin, että koko maa ei lomaile kerralla yhtäaikaa. Suosituimmissa lomakohteissa voi siitä huolimatta olla ruuhkaa, joten majoitus ja loman aktiviteetit kannattaa varata ajoissa.

Talviloman 2024 ajankohta

Milloin talvilomaa vietetään? Vuonna 2024 koululaisilla talviloma on viikoilla 8-10 kunnasta riippuen.
Viikko 8 (19.2.–23.2.2024): Helsinki, Espoo, Vantaa, Pori ja Turku
Viikko 9 (26.2.–1.3.2024): Hämeenlinna, Jyväskylä, Kokkola, Kotka, Kouvola, Lahti, Lappeenranta, Mikkeli, Seinäjoki ja Vaasa
Viikko 10 (4.3.–8.3.2024): Joensuu, Kajaani, Kuopio, Oulu ja Rovaniemi
(lähde: https://www.oph.fi/fi/uutiset/2023/koulujen-tyo-ja-loma-ajat-lukuvuonna-2023-2024)

Vietä rentouttava talviloma kylpylässä tai loma-asunnossa

Yhdistä talviloman ulkoilu ja rentouttava kylpyläloma tai mökkiloma. Vietä päivä lasketellen, hiihtäen tai muuten vain pakkasilmasta nauttien ja rentoudu illalla kylpylässä tai oman mökin saunassa.

Kevättalven loma jo vuodesta 1933

Hiihtoloma juontaa juurensa 1920-luvulle Kauniaisiin, missä syntyi ajatus siitä, että koululaisilla pitäisi olla loma, joka tarjoaisi mahdollisuuden hiihtourheilun harrastamiseksi. Myös vuonna 1926 muuan voimisteluopettaja ehdotti Kasvatus ja koulu -lehdessä, että koululaisilla pitäisi olla hiihtoloma sisällä työskentelyn vastapainoksi. Vuonna 1933 kouluhallitus hyväksyi hiihtoloman ja se otettiin käyttöön kaikissa Suomen kansa- ja oppikouluissa. (Wikipedia – Talviloma)

Mitä tekemistä talvilomalle?

Talviloma on mitä parhainta aikaa nauttia talvesta ja lumesta. Talvilomalla kannattaa viettää aikaa perheen kanssa ulkona ja nauttia raikkaasta ulkoilmasta. Talvilomalla, eli vanhalta nimeltään hiihtolomalla, voi suunnatta lumiseen luontoon hiihtämään, läheiselle ulkojäälle luistelemaan, läheiselle mäennyppylälle pulkkailemaan tai vaikka pohjoiseen laskettelukeskukseen laskettelemaan. Jos tekemistä on vaikeampi keksiä ulkona ja kelit eivät suosi ulkoilua, niin kylpylässä talviloma menee kuin siivillä. Kylpylässä voitte rentoutua koko perheen voimin ja nauttia kylpylän palveluista.

Loma-asunnot ja vuokramökit

Yli 2000 vaihtoehtoa jotka sijaitsevat 26 kohteessa ympäri Suomea. Katso tarjoukset ja tarkemmat tiedot.

Talviloma 2023

Talviloma 2023

Vuonna 2023 koululaisilla talviloma on viikot 8-10. Katso tarkempi talviloman ajankohta vuonna 2023, lue vinkit sujuvaan lomailuun ja varaa talivloman majoitus ajoissa.

Talviloma vai hiihtoloma?

Talviloma vai hiihtoloma?

Talviloma vai hiihtoloma? Kumpi onkaan se oikea muoto tästä keväisestä lomasta lumen keskellä. Vuonna 2022 koululaisilla talviloma on viikot 8-10.

Varaa talviloma ja majoitus ajoissa

Varaa talviloma ja majoitus ajoissa

Talvilomalle mielivän kannattaa aloittaa matkan suunnittelu hyvissä ajoin, tai siis oikeastaan heti. Etenkin majoitus kannattaa varata ajoissa. Parhaat ja edullisimmat lomakohteet ja suosituimmat majoituspaikat varataan hyvissä ajoin. Joskus jopa ennen edellisen kauden loppua.

Lue lisää

Lomatarjoukset ja kampanjat

Katso kampanjat ja poimi kauden parhaat hinnat loma-asuntoihin, mökkeihin ja kylpylähotelleihin.
Varaa lomasi ajoissa sillä parhaat kohteet ja hinnat menevät nopeasti.