Talviloma

Hiihtoloma on parasta aikaa nauttia talvesta ja lumesta

Hiihtoloma, nykyiseltä nimeltään talviloma on viikon, eli viiden päivän mittainen loma ja sitä vietetään maanantaista perjantaihin. Suomessa talviloma on porrastettu kolmeen osaan helmi-maaliskuun aikana niin, että koko maa ei lomaile kerralla yhtäaikaa. Suosituimmissa lomakohteissa voi siitä huolimatta olla ruuhkaa, joten majoitus ja loman aktiviteetit kannattaa varata ajoissa.

LaskettelukeskuksetLumitilanne

Talviloman 2024 ajankohta

Milloin talvilomaa vietetään? Vuonna 2024 koululaisilla talviloma on viikoilla 8-10 kunnasta riippuen.
Viikko 8 (19.2.–23.2.2024): Helsinki, Espoo, Vantaa, Pori ja Turku
Viikko 9 (26.2.–1.3.2024): Hämeenlinna, Jyväskylä, Kokkola, Kotka, Kouvola, Lahti, Lappeenranta, Mikkeli, Seinäjoki ja Vaasa
Viikko 10 (4.3.–8.3.2024): Joensuu, Kajaani, Kuopio, Oulu ja Rovaniemi
(lähde: https://www.oph.fi/fi/uutiset/2023/koulujen-tyo-ja-loma-ajat-lukuvuonna-2023-2024)

Hiihto- ja laskettelukeskukset

Vietä unohtumaton lumiloma nauttien hotellin pehmeistä pedeistä ja valmiista aamiaisesta. Kohteina mm. Ruka, Ounasvaara, Tahko ja Messilä. Löydä juuri sinulle sopiva kohde ja varaa lomasi.

Kevättalven loma jo vuodesta 1933

Hiihtoloma juontaa juurensa 1920-luvulle Kauniaisiin, missä syntyi ajatus siitä, että koululaisilla pitäisi olla loma, joka tarjoaisi mahdollisuuden hiihtourheilun harrastamiseksi. Myös vuonna 1926 muuan voimisteluopettaja ehdotti Kasvatus ja koulu -lehdessä, että koululaisilla pitäisi olla hiihtoloma sisällä työskentelyn vastapainoksi. Vuonna 1933 kouluhallitus hyväksyi hiihtoloman ja se otettiin käyttöön kaikissa Suomen kansa- ja oppikouluissa. (Wikipedia – Talviloma)

Mitä tekemistä talvilomalle?

Talviloma on mitä parhainta aikaa nauttia talvesta, lumesta ja ulkoilusta. Talvilomalla kannattaa viettää aikaa ystävien tai perheen kanssa ulkona ja nauttia raikkaasta ulkoilmasta.

Talvilomalla, eli vanhalta nimeltään hiihtolomalla, voi vaikka suunnatta lumiseen luontoon hiihtämään, läheiselle ulkojäälle luistelemaan, läheiselle mäennyppylälle pulkkailemaan tai vaikka pohjoiseen laskettelukeskukseen laskettelemaan. Tarkista matkakohteesi lumitilanne vielä ennen matkaa.

Jos tekemistä talvilomalle on vaikeampi keksiä ulkona ja kelit eivät suosiollisia ulkoiluun, niin ainakin kylpylässä talviloma menee kuin siivillä. Kylpylässä voit rentoutua vaikka kaveriporukan tai koko perheen kanssa ja nauttia kylpylän rentouttavista palveluista.

Laatutarkastetut vuokramökit ja loma-asunnot

Löydä laatutarkastetut vuokramökit ja loma-asunnot Suomen kattavimmasta valikoimasta.

Talviloma
Talviloma 2023

Talviloma 2023

Vuonna 2023 koululaisilla talviloma on viikot 8-10. Katso tarkempi talviloman ajankohta vuonna 2023, lue vinkit sujuvaan lomailuun ja varaa talivloman majoitus ajoissa.

Talvi
Uusi vuosi kotimaassa
Uusivuosi ja majoitus

Uusivuosi ja majoitus

Uusi vuosi 2022 on jo kulman takana. Joulun jälkeen ei mene montaakaan päivää kun päästään juhlistamaan vuoden 2021 päättymistä ja uuden vuoden 2022 alkamista. Monelle uusivuosi on todella tärkeä juhla, koska se aloittaa uuden vuoden ja on hyvä syy juhlia.

Lue lisää