Kuvituskuva, kuva: iStock.com / wmaster890

Suomi tarjoaa runsaasti upeita mahdollisuuksia rentouttavaan lomailuun vuokramökeissä ympäri vuoden. Suomalaiset ovat mökkikansaa ja Suomesta löytyy runsaasti erilaisia mökkejä askeettisista eräkämpistä loisteliaisiin luksusmökkeihin, joten sopivan vuokramökin valinta saattaa olla joskus hieman vaikeaa.

Miten valita juuri teidän matkaseurueelle sopiva vuokramökki, joka vastaa teidän tarpeita ja toiveita? Tässä on viisi vinkkiä, jotka auttavat teitä valitsemaan sopivan vuokramökin.

1. Budjetin asettaminen – Paljonko vuokramökki saa maksaa?

Ennen kuin edes aloitatte vuokramökkien etsintää, kannattaa ensin miettiä kuinka paljon rahaa on käytettävissä vuokramökin vuokraamiseen, eli asettaa vuokramökkeilyyn selkeä budjetti.

Määrittele siis, kuinka paljon olette valmiita käyttämään rahaa vuokramökkiin. Budjetin asettaminen auttaa teitä suodattamaan vaihtoehtoja niin, että voitte keskittyä vaihtoehtojen paljouden keskellä vain niihin vuokramökkeihin, jotka sopivat teidän budjettiin.

2. Sijainnin valinta – Minkälaisessa ympäristössä vuokramökki sijaitsee?

Sijainti ja sen päättäminen on ehkäpä budjetin ja sopivan ajankohdan lisäksi tärkeimpiä seikkoja, joiden avulla sopivan vuokramökin valinta helpottuu. Suomi tarjoaa monipuolisia maisemia ja erilaisia aktiviteetteja eri puolella maata. Miettikää siis huolella, millaisesta ympäristöstä nauttisitte seurueellanne eniten.

Haluatteko rentoutua mökillä järven rannalla vai rauhoittua metsän keskellä? Vai haluatteko kenties suunnata mahdollisimman lähelle kaupungin palveluita tai esimerkiksi jotains hiihtokeskusta? Sijainti kannattaa valita sen mukaan, millaisia aktiviteetteja haluatte vuokramökillä lomaillessa kokea. Päivämatkojen kannattaa olla kohtuullisia, jos siis ylipäätään poistutte mökiltä loman aikana.

3. Mukavuudet – Mitä mukavuuksia ihan oikeasti haluatte?

Vuokramökkien markkinoilla erityisesti vuokramökkien mukavuudet voivat vaihdella todella paljon. Tutki vuokramökkien tarjoamia mukavuuksia huolellisesti. Vuokramökin valinta helpottuu kun tiedätte mitä haluatte.

Haluatteko sellaisen mökin, josta löytyy mm. sauna, takka ja ehkäpä myös palju tai poreallas? Entäpä hyvin varusteltu keittiö, kesäkeittiö tai grillipaikka ulkona? Listatkaa teille tärkeimmät mukavuudet ja varmistakaa, että vuokramökki täyttää teidän kriteerit tai ainakin ne tärkeimmät.

Rahalla saa ja hevosella pääsee, mutta jos budjetti on tiukka tai vaihtoehtoja on ylipäätään vähän, niin kannattaa miettiä mistä voisi tinkiä. Sauna on todennäköisesti monelle kriittinen kriteeri, mutta ilman leivänpaahdinta ehkä pärjää sen viikon tai pari.

4. Arvostelut ja kokemukset – Mitä muut ovat olleet mieltä kyseisestä vuokramökistä?

Ennen mökin vuokraamista kannattaa lukea muiden asiakkaiden arvosteluja ja kokemuksia kyseisestä vuokramökistä. Arvostelut antavat sinulle arvokasta tietoa mökin puutteista ja vahvuuksista, jotka voivat auttaa sinua tekemään hyvän päätöksen.

*Lomarengas on Suomen vanhin ja suurin loma-asuntojen vuokraaja ja se välittää erilaisia mökkejä, huviloita ja huoneistoja. Valikoimasta löytyy yli 4000 kohdetta ja vaihtoehtoja löytyy rantamökeistä hiihtomökkeihin ja -huoneistoihin ja luksushuviloista eräkämppiin. Eli aikalailla jokaiselle jotakin.

Sopivan vuokramökin valinta on helppoa helppokäyttöisen mökkihaun ansiosta ja mökeistä on helppo lukea oleelliset tiedot kuten mukavuudet ja tietysti asiakkaiden arvostelut. Tähtiluokitus antaa osviittaa muiden tyytyväisyydestä kyseiseen vuokramökkiin ja tähitluokituksesta löytyy maininta kuinka moneen arvioon luokitus perustuu. Kokeile *mökkihakua ja löydä teidän matkaseurueelle sopiva mökki.

5. Ajankohta ja sesongit – Milloin haluatte mennä mökkeilemään vuokramökille?

Huomioikaa Suomen vaihtelevat vuodenajat ja sesongit vuokramökin valinnassa. Suosituimmat lomasesongit voivat vaikuttaa vuokrahintoihin ja saatavuuteen todella paljon.

Hiihtolomaviikkoina, pääsiäisenä, juhannuksena ja jouluna todennäköisesti joku muukin haluaa päästä juuri samalla vuokramökille. Sitä teidän valitsemaa vuokramökkiyksilöä on olemassa vain se yksi kappale. Aikainen lintu madon nappaa; varatkaa siis vuokramökki hyvissä ajoin etukäteen erityisesti kesän ja talven loma-aikoina. Näin varmistatte, että saatte juuri teille parhaiten sopivan vuokramökin ja pääsette lomailemaan sinne minne haluatte.

Vuokramökin valinta kannattaa tehdä huolellisesti ja hyvissä ajoin etukäteen, jotta voitte parantaa teidän mahdollisuuksia siihen, että saatte lomaltanne juuri ne elämykset mitä alunperin toivoitte.

Muistakaa asettaa mökin vuokraamiselle realistinen budjetti, miettikää järkevä ja mukava sijainti ja päättäkää riittävä varustelutaso mukavuuksille. Ennen mökin varaamista lukekaa kyseisen vuokramökin arvosteluja ja huomioikaa matkanne ajankohta mökin valinnassa. Näiden vinkkien avulla löydätte toivottavasti teille sopivan vuokramökin nautinnolliseen lomaan Suomessa. Nautinnollista kotimaan matkailua!

Vuokramökki Suomesta

Lomarengas on Suomen vanhin ja suurin loma-asuntojen vuokraaja; suuresta valikoimasta löytyy yli 4000 mökkiä. Valikoimaa löytyy monipuolisesti rantamökeistä hiihtomökkeihin ja -huoneistoihin sekä luksushuviloista eräkämppiin. Katso ja löydä sinulle sopiva vuokramökki.