Suomen kylpylät ja kylpylähotellit

Rentoudu ja nauti kylpylässä

Suomen kylpylät ovat loistavia paikkoja rentoutua loman tai arjen keskellä. Kylpylässä voit rentoutua monella eri tavalla yhdessä tai yksin. Kylpylöistä löytyy usein erilaisia porealtaita, hierovia laitteita, lämmin- ja kylmävesialtaita ja saunoja takaamaan rentouttavan hetken. Osassa kylpylöistä löytyy myös monipuolisia saunamaailmoja. Kylpylähotellit ovat loistavia paikkoja viettää minilomaa ja rentoutua Suomessa.

Kylpylät ja kylpylähotellit Suomessa

Suomesta löytyy yli 50 kylpylää ympäri maan etelästä pohjoiseen. Kylpylässä voit rentoutua ja hemmotella itseäsi nauttien yhteisestä ajasta läheistesi kanssa. Lähellä olevassa kylpylässä voit piipahtaa rentoutumassa kiireisen arjen keskellä ja kotimaanmatkalla voit rentoutua kylpylässä kätevästi kesken lomamatkan.

Rentouttava kylpyläloma Suomessa

Rentouttava kylpyläloma Suomessa onnistuu lähes tulkoon missä päin maata tahansa. Kylpylöitä löytyy joka lähtöön. Osa kylpylöistä sopii loistavasti lapsiperheille ja osa on suunnattu enemmän varttuneemmalle väelle. Kylpyläloma on helppo suunnittella ja toteuttaa, sillä monet Suomen kylpylät tarjoavat useita vapaa-ajan aktiviteetteja itse tai yhteistyössä yhteistyökumppaneidensa kanssa tai sijaitsevat vähintäänkin sellaisella alueella josta löytyy paljon muutakin mielenkiintoista.

Suomen kylpylät kartalla

Eden, Oulu

Flamingo, Vantaa

Haikon kartano, Porvoo

Holiday Club Caribia

Holiday Club Katinkulta, Vuokatti, Sotkamo

Holiday Club Kuusamon Tropiikki

Holiday Club Saariselkä

Holiday Club Saimaa

Holiday Club Salla

Holiday Club Tampereen Kylpylä

Naantalin Kylpylä

Yyterin Kylpylä

Allas Sea Pool

Anttolanhovi

Levi Hotel Spa

Keurusselkä

Hotelli Mesikämmen, Ähtäri

Härmän kylpylä, Ylihärmä

Imatran Kylpylä, Imatra

Kalajoki Resort, Kalajoki

Kumpeli Spa, Heinola

Peurunka, Laukaa

Rokua Health & Spa

Ruissalon kylpylä, Turku

Suomen kylpylät tutuksi ennen matkaa

Break Sokos Hotel Eden, Oulu

Oulun Eden sijaitsee Oulussa, Hietasaaressa aivan Nallikarin hiekkarannan vieressä. Edenistä löytyy kylpylä, hotelli, ravintoloita sekä erilaisia hoitoja ja hyvinvointipalveluita. Eden sijaitsee autolla noin 5 kilometrin ja kävellen noin 3,5 kilometrin päässä Oulun keskustasta ja sen palveluista.

Lue lisää Sokos Hotelli Oulun Edenistä.

Flamingo Spa, Vantaa

Flamingo Spa sijaitsee Vantaalla Flamingo viihdekeskuksessa

Lue lisää Flamingo Viihdekeskuksesta ja Flamingo Spa:sta.

Haikon kartano, Porvoo

Haikon kartano sijaitsee Porvoossa. Haikosta löytyy upea kartanorakennus, hotelli, kylpylä, ravintola, erilaisia tiloja kokouksien ja juhlien pitämiseen sekä upeat ulkoilumaastot.

Lue lisää Haikon kartanosta ja Haikon kartanon kylpylästä.

Holiday Club Caribia

Holiday Club Caribia on kylpylähotelli joka sijaitsee Turussa.

Lue lisää Holiday Club Caribiasta.

Holiday Club Katinkulta, Vuokatti, Sotkamo

Holiday Club Katinkulta on kylpylähotelli joka sijaitsee Vuokatissa Sotkamossa. Katinkullasta löytyy monipuolinen kylpylä sekä paljon erilaisia aktiviteetteja ja mahdollisuuksia. Katinkullasta löytyy monipuolinen saunamaailma, josta löytyy mm. höyrysauna, luolasauna ja tavallinen sauna.

Lue lisää Holiday Club Katinkullasta.

Holiday Club Kuusamon Tropiikki, Kuusamo

Holiday Club Kuusamon Tropiikki sijaitsee Kuusamossa.

Lue lisää Holiday Club Kuusamon Tropiikista.

Holiday Club Saariselkä

Holiday Club Saariselkä on Euroopan pohjoisin kylpylä, joka sijaitsee Saariselällä.

Lue lisää Holiday Club Saariselän kylpylästä.

Holiday Club Saimaa, Lappeenranta

Holiday Club Saimaa on Lappeenrannssa sijaitseva monipuolinen kylpylä.

Lue lisää Holiday Club Saimaan kylpylästä.

Holiday Club Salla

Holiday Club Salla on idyllinen, tunturimaisemissa, Sallan kunnassa sijaitseva rauhallinen kylpylä, josta löytyy perinteiset sauna miehille ja naisille, sekä erilaisia altaita.

Lue lisää Holiday Club Sallan kylpylästä.

Holiday Club Tampereen Kylpylä

Holiday Club Tampereen Kylpylä sijaitsee Tampereella Näsijärven upeissa rantamaisemissa.

Lue lisää Holiay Club Tampereen Kylpylästä.

Naantalin Kylpylä

Naantalin Kylpylä sijaitsee nimensä mukaisesti Naantalissa. Kylpylästä löytyy muun muassa perinteinen poreallas, virkistysallas, ulkoallas ja tietenkin sauna.

Lue lisää *Naantalin Kylpylästä.

Yyterin Kylpylä, Pori

Yyterin Kylpylä on Porissa, Yyterin hiekkarannan tuntumassa sijaitseva kylpylähotelli, josta löytyy kylpylä Mereneito. Kylpylästä löytyy muun muassa kuntoallas, poreallas, ulkoallas, suomalainen ja turkkilainen sauna, sekä kahluuallas perheen pienimille.

Lue lisää Yyterin Kylpylästä.

Allas Sea Pool, Helsinki

Allas Sea Pool on monipuolinen, ympäri vuoden auki oleva urbaani kylpylä, joka sijaitsee Helsingissä kauppatorin vieressä. Allas Sea Pool on rakennettu, nimensä mukaisesti meren äärelle. Allas Sea Poolista löytyy lämmitetty ulkoallas, merivesiallas, saunoja, kahvila ja ravintola. Alueella järjestetään mm. erilaisia tapahtumia sekä ohjattuja tunteja ja kursseja. Tässä pääkaupunkiseudulla sijaitsevassa kylpylässä voi uida, saunoa, treenata, syödä ja nauttia virvokkeita. Lue lisää Allas Sea Poolista.

Hotelli Anttolanhovi, Mikkeli

Anttolanhovi on monipuolinen kylpylä ja hotelli ja ympärivuotinen lomakohde, joka sijaitsee Saimaan rannalla Mikkelissä. Anttolanhovista löytyy majoitusta, ravintola, Spa, hierontapalveluita, rantasauna, sekä altaita. Anttolanhovissa voit muun muassa saunoa, rentoutua kylpylässä, tanssia, liikkua luonnossa ja harrastaa sisäliikuntaa. Anttolanhovi on myös mainio pysähdyspaikka veneilijälle.

Levi Hotel Spa, Kittilä

Levi Hotel Spa on Levillä, Sirkassa, Kittilän kunnassa sijaitseva tunnelmallinen kylpylä, josta löytyy muun muassa vesiliukumäki, altaita kuntoiluun, sekä poreallas. Kylpylästä löytyy myös muun muassa suomalainen sauna, kelosauna ja höyrysauna.

Lue lisää Levi Hotel Span kylpylästä.

Hotelli Keurusselkä, Keuruu

Hotelli Keurusselkä on Keuruulla, Keurusselän rannalla sijaitseva hotellikokonaisuus, josta löytyy rentouttava pienoiskylpylä.

Lue lisää Hotelli Keurusselän pienoiskylpylästä.

Hotelli Mesikämmen, Ähtäri

Hotelli Mesikämmen on Ähtärissä, Ähtärin eläinpuiston vieressä sijaitseva hotelli, josta löytyy Mesikämmen Kylpylä. Kylpylästä löytyy muun muassa kuntouima-allas, lasten allas, vesihieronata-allas, poreallas sekä kolme saunaa. Kylpylä on loistava paikka rentoutua eläinpuistovierailun jälken.

Lue lisää Hotelli Mesikämmenen kylpylästä.

Härmän Kylpylä, Ylihärmä

Härmän Kylpylä on Ylihärmässä, Härmä Golfin tuntumassa sijaitseva kylpylähotelli, josta löytyy muun muassa kuntouintiallas, kylmäallas, keidasallas, suomalainen sauna, turkkilainen sauna ja höyrysauna.

Lue lisää Härmän Kylpylästä.

Imatran Kylpylä

Imatran Kylpylä on Imatralla Saimaan rannalla sijaitseva kylpylähotelli kokonaisuus, josta löytyy kylpylä Taikametsä monipuolisine allas- ja saunaosastoineen. Kylpylästä löytyy jopa 16 allasta ja 80 metriä pitkä vesiliukumäki.

Lue lisää Imatran Kylpylästä

Kalajoki Resort ja Spa Hotel Sani, Kalajoki

Santa’s Resort & Spa Hotel Sani on Kalajoella, Kalajoen hiekkarantojen äärellä sijaitseva kylpylähotellikokonaisuus.

Lue lisää Kalajoki Resortista ja kylpylä SaniFanista.

Kumpeli Spa, Heinola

Kumpeli Spa on Heinolassa, Päijänteeseen yhteydessä olevan Ruotsalaisen rannalla sijaitseva, aikuiseen makuun sopiva kylpylähotelli. Kylpylän allasosastolta löytyy muun muassa poreallas, kävelyallas sekä kuuma- ja kylmävesialtaat ja saunamaailmasta löytyy infrapunasauna, aromisauna, perinteinen suomalainen sauna, sekä turkkilainen sauna. Talvisin löytyy myös avanto.

Lue lisää Kumpeli Spasta.

Peurunka, Laukaa

Peurunka on Laukaassa, Peurunka järven rannalla sijaitseva kylpylähotellikokonaisuus, josta löytyy muun muassa useita erilaisia altaita kuntoiluun ja rentoutumiseen, sekä perheen pienemmille, lisäksi kylpylästä löytyy 130 metriä ja 40 metriä pitkät vesilukumäet ja tavallinen sauna, infrapunasauna ja höyrysauna.

Lue lisää Peurungan kylpylästä.

Rokua Health & Spa Hotel

Rokua Health & Spa Hotel on Rokualla Pohjois-Pohjanmaalla, Rokuan kansallispuiston kupeessa sijaitseva kylpylähotelli, jossa on mukava rentoutua esimerkiksi kansallispuiston maisemissa ulkoilun jälkeen.

Lue lisää Rokua Health & Spa Hotellista.

Ruissalon Kylpylä, Turku

Ruissalon Kylpylä on Ruissalon saaressa, Turun edustalla sijaitseva kylpylähotelli, josta löytyy monipuolinen Spa ja Wellness osasto. Kylpylästä löytyy muun muassa uima- ja liikunta-allas, lämmin virkistysallas, sekä kaksi saunaa. Allasosastolta voi käydä meressä uimassa ja talvisin pääsee myös avantoon.

Lue lisää *Ruissalon Kylpylästä.

Tutustu myös muihin kotimaanmatkailun teemoihin

Lue lisää ja löydä parhaat Suomen kylpylät