Loma-ajat

Loma-ajat vaihtelevat jonkin verran eri paikkakunnilla

Loma-ajoista puhuttaessa tarkoitetaan yleensä koulujen ja oppilaitosten loma-aikoja. Monelle perheelliselle ne määrittävät jonkin verran sitä milloin vietetään perheen kanssa työstä kertyneitä lomia. Toki omaa lomaa voi pitää myös muulloin.

Suomen kouluissa kaikille yhteisiä vapaapäiviä ovat loppiainen (6.1.), pääsiäinen (7.–10.4.), vappu (1.5.), helatorstai (18.5.) ja itsenäisyyspäivä (6.12.). Talvilomaa vietetään porrastetusti kolmen viikon kuluessa helmi-maaliskuun aikana siten että koko Suomi ei lomaile samaan aikaan. Pääsiäislomaa vietetään luonnollisesti pääsiäisen aikaan huhtikuussa. Koulujen kesäloma määräytyy edellisen lukuvuoden loppumisen ja seuraavan lukuvuoden alkamisen mukaan. Syyslomaa vietetään lokakuun lopussa. Joululoma on koululaisten ja opiskelijoiden loma-aika, jota vietetään joulun aikoihin. Joululoma jakaa lukuvuoden syyslukukauteen ja joululoman jälkeen alkavaan kevätlukukauteen.

Syyslomat

Rentouttava kaupunkiloma vai ruskaretki pohjoiseen. Haluatko lähteä rentouttavalle syyslomalle? Katso Holiday Clubin hotellilomat, kylpylälomat ja loma-asunnot.

Talviloma 2023

Talviloma 2023

Vuonna 2023 koululaisilla talviloma on viikot 8-10. Katso tarkempi talviloman ajankohta vuonna 2023, lue vinkit sujuvaan lomailuun ja varaa talivloman majoitus ajoissa.

Pääsiäisloma 2023

Pääsiäisloma 2023

Vuonna 2023 pääsiäistä vietetään viikolla 14, eli pitkäperjantain 7.4.2023 ja toisen pääsiäispäivän 10.4.2023 välisenä aikana. Pääsiäisen ajankohta vaihtelee vuosittain, sillä sitä vietetään kevätpäiväntasauksen jälkeisen ensimmäisen täydenkuun jälkeisenä sunnuntaina.

Pääsiäisloma 2022

Pääsiäisloma 2022

Pääsiäisen ajankohta vaihtelee vuosittain, mikä johtuu siitä että pääsiäistä vietetään kevätpäiväntasauksen jälkeisen ensimmäisen täydenkuun jälkeisenä sunnuntaina. Vuonna 2022 pääsiäisen ajankohta on 15.4.–18.4.2022.

Talviloma vai hiihtoloma?

Talviloma vai hiihtoloma?

Talviloma vai hiihtoloma? Kumpi onkaan se oikea muoto tästä keväisestä lomasta lumen keskellä. Vuonna 2022 koululaisilla talviloma on viikot 8-10.

Varaa talviloma ja majoitus ajoissa

Varaa talviloma ja majoitus ajoissa

Talvilomalle mielivän kannattaa aloittaa matkan suunnittelu hyvissä ajoin, tai siis oikeastaan heti. Etenkin majoitus kannattaa varata ajoissa. Parhaat ja edullisimmat lomakohteet ja suosituimmat majoituspaikat varataan hyvissä ajoin. Joskus jopa ennen edellisen kauden loppua.

Lue lisää loma-ajoista ja lomien pitämisestä