Loma-ajat

Loma-ajat vaihtelevat jonkin verran eri paikkakunnilla

Loma-ajoista puhuttaessa tarkoitetaan yleensä koulujen ja oppilaitosten loma-aikoja. Monelle perheelliselle ne määrittävät jonkin verran sitä milloin vietetään perheen kanssa työstä kertyneitä lomia. Toki omaa lomaa voi pitää myös muulloin.

Koulujen loma-ajat

Suomen kouluissa kaikille yhteisiä vapaapäiviä ovat loppiainen, pääsiäinen, vappu (1.5.), helatorstai ja itsenäisyyspäivä (6.12.). Talvilomaa vietetään porrastetusti kolmen viikon kuluessa helmi-maaliskuun aikana siten että koko Suomi ei lomaile samaan aikaan. Pääsiäislomaa vietetään luonnollisesti pääsiäisen aikaan huhtikuussa. Koulujen kesäloma määräytyy edellisen lukuvuoden loppumisen ja seuraavan lukuvuoden alkamisen mukaan. Syyslomaa vietetään lokakuun lopussa. Joululoma on koululaisten ja opiskelijoiden loma-aika, jota vietetään joulun aikoihin. Joululoma jakaa lukuvuoden syyslukukauteen ja joululoman jälkeen alkavaan kevätlukukauteen.

Laatutarkastetut vuokramökit ja loma-asunnot

Löydä laatutarkastetut vuokramökit ja loma-asunnot Suomen kattavimmasta valikoimasta.

Talviloma
Talviloma 2023

Talviloma 2023

Vuonna 2023 koululaisilla talviloma on viikot 8-10. Katso tarkempi talviloman ajankohta vuonna 2023, lue vinkit sujuvaan lomailuun ja varaa talivloman majoitus ajoissa.

Pääsiäisloma
Pääsiäisloma 2023

Pääsiäisloma 2023

Vuonna 2023 pääsiäistä vietetään viikolla 14, eli pitkäperjantain 7.4.2023 ja toisen pääsiäispäivän 10.4.2023 välisenä aikana. Pääsiäisen ajankohta vaihtelee vuosittain, sillä sitä vietetään kevätpäiväntasauksen jälkeisen ensimmäisen täydenkuun jälkeisenä sunnuntaina.

Pääsiäisloma
Pääsiäisloma 2022

Pääsiäisloma 2022

Pääsiäisen ajankohta vaihtelee vuosittain, mikä johtuu siitä että pääsiäistä vietetään kevätpäiväntasauksen jälkeisen ensimmäisen täydenkuun jälkeisenä sunnuntaina. Vuonna 2022 pääsiäisen ajankohta on 15.4.–18.4.2022.

Lue lisää loma-ajoista ja lomien pitämisestä