Laskettelukeskukset Suomessa

Ulos, ylös ja rinteeseen
Hiihdä, laskettele, lautaile, lumikenkäile tai nauti muuten vain lumesta ja mäkisestä maastosta parhaimmissa kotimaisissa hiihto- ja laskettelukeskuksissa. Löydä Suomen parhaat laskettelukeskukset ja suuntaa lumille!
Katso lumitilanne kartalla

Laskettelukeskukset Suomessa

Suomessa on noin 60 hiihto- ja laskettelukeskusta ympäri maata etelästä pohjoiseen. Pohjoisesta löytyy isoimmat hiihtokeskukset ja laskettelukeskukset Suomessa. Niissä riittää laskettavaa ja hiihdettävää kokeneemmallekin laskijalle tai hiihtäjälle useaksi päiväksi.

Tällä sivulla on esitelty muutamia Suomesta löytyviä isoja ja suosittuja laskettelukeskuksia. Laskettelukeskuksisien läheisyydestä löytyy usein runsaasti erilaisia *vuokramökkejä ja muita majoitusvaihtoehtoja.

Suunnittele lasketteluloma etukäteen

Lasketteluloma kannattaa suunnittella etukäteen. Ennen laskettelulomaa kannattaa perehtyä laskettelukeskuksen lähellä olevaan lähimaastoon, sekä muihin aktiviteetteihin ja palveluihin laskettelun lisäksi. Esimerkiksi lasketteluloma ja kylpyläloma on helposti yhdistettävissä monessa laskettelukeskuksessa.

Laskettelukeskus Levi

Levi, kuva: iStock.com / Eugeny

Hiihtokeskukset ja laskettelukeskukset kartalla

Himos, Jämsä

Lähin kaupunki/kunta: Jämsä
Lue lisää: Himos

Iso-Syöte, Pudasjärvi

Lähin kaupunki/kunta: Pudasjärvi
Lue lisää: Iso-Syöte

Varaa *hotelli Iso-Syötteeltä!

Levi, Kittilä

Lähin kaupunki/kunta: Kittilä
Lue lisää: Levi

Katso suosituimmat *hotellit Levin lähellä ja varaa lomasi.

Messilä, Lahti

Lähin kaupunki/kunta: Lahti
Lue lisää: Messilä

Ruka, Kuusamo

Lähin kaupunki/kunta: Kuusamo
Lue lisää: Ruka

Katso suosituimmat *hotellit Rukan läheltä.

Sallatunturit, Salla

Lähin kaupunki/kunta: Salla
Lue lisää: Salla

Tahko, Kuopio

Lähin kaupunki/kunta: Kuopio
Lue lisää: Tahko

Vuokatti, Sotkamo

Lähin kaupunki/kunta: Sotkamo
Lue lisää: Vuokatti

Ylläs, Kolari

Lähin kaupunki/kunta: Kolari
Lue lisää: Ylläs

Hiihto- ja laskettelukeskukset

Vietä unohtumaton lumiloma nauttien hotellin pehmeistä pedeistä ja valmiista aamiaisesta. Kohteina mm. Ruka, Ounasvaara, Tahko ja Messilä. Löydä juuri sinulle sopiva kohde ja varaa lomasi.

Laatutarkastetut vuokramökit ja loma-asunnot

Löydä laatutarkastetut vuokramökit ja loma-asunnot Suomen kattavimmasta valikoimasta.

Suomen parhaat laskettelukeskukset

Himos, Jämsä

Himos on Jämsässä, Keski-Suomessa sijaitseva monipuolinen hiihto- ja laskettelukeskus, josta löytyy Etelä- ja Keski-Suomen suurimmat rinteet. Eteläisestä sijainnista huolimatta laskettavaa riittää niin aloittelijalle kuin kokeneemmallekin laskijalle. Himoksen laskettelukeskus jakautuu Länsi- ja Pohjois-Himokseen, sekä Keski-Himokseen. Näistä löytyy yhteensä yli 20 rinnettä ja jopa 15 hissiä (katso rinnekartta täältä).

Laskettelurinteiden ohella Himokselta löytyy useita kilometrejä monipuolisia ja vaihtelevia hiihtolatuja niin aloittelevalle kuntoilijalle, aktiivikuntoilijalle kuin kovakuntoiselle urheilijallekin. Laskettelurinteiden ja hiihtolatujen lisäksi Himoksesta löytyy muun muassa hyvä välinevuokraamo, viihtyisiä rinneravintoloita, Himos Areena monipuolisine artistikattauksineen, mökki- ja hotellimajoitusta, sekä kesäaikana myös Golfkenttä. Lue lisää Himoksen nettisivuilta.

Himos sijaitsee vain noin kahdeksan kilometrin päässä Jämsän keskustasta, josta löytyy mm. kauppoja ja ravintoloita. Jämsän alueelta löytyy uimahalli, jäähalli, elokuvateatteri, kuntosaleja ja muuta mukavaa jos kelit eivät suosi tai kaipaat lomallasi jotain muuta kuin pelkästään lumisia rinteitä ja latuja sekä aterioita rinneravintolasta. Lue lisää matkailusta Jämsän seudulla.

Löydä *vuokramökki Himokselta.

Mökkimajoitus Himokselta Mökkimajoitus Himokselta

Iso-Syöte, Pudasjärvi

Iso-Syöte on Pudasjärvellä, Pohjois-Pohjanmaalla, sijaitseva laskettelukeskus ja matkailukohde, sekä myös Suomen eteläisin tunturi. Iso-Syötteen tunturin huippu kohoaa 432 metrin korkeuteen merenpinnasta. Iso-Syötteen laskettelukeskuksesta löytyy muun muassa 17 rinnettä, 8 hissiä ja välinevuokraamo. Iso-Syötteeltä löytyy muun muassa leppoisat nautiskelurinteet, perherinne, ministreet, pitkä SnowPark sekä Freeride Park, joten laskettavaa riittää varmasti jokaiselle tyyliin ja taitotasoon katsomatta koko perheelle (katso rinnekartta täältä). Hiihtäjille Syötteen alueelta löytyy jopa 120 kilometriä hiihtolatuja. Lue lisää Iso-Syötteen nettisivuilta tai Iso-Syötteen SnowPariksta.

Iso-Syöte sijaitsee Pudasjärven kaupungissa 55 kilometrin päässä kaupungin taajamasta (Kurenalus) ja noin 140 kilometrin päässä Oulusta.

Löydä *vuokramökki Iso-Syötteeltä tai varaa *hotellimajoitus Iso-Syötteeltä.

Mökkimajoitus Iso-Syötteeltä Mökkimajoitus Iso-Syötteeltä

Levi, Kittilä

Levi on laskettelu- ja matkailukeskus ja tunturi Sirkan kylässä Kittilän kunnassa Lapissa. Levin huippu kohoaa 530,3 metrin korkeuteen merenpinnasta. Leviltä löytyy 43 rinnettä ja 27 hissiä, ja jopa 230 kilometriä hiihtolatuja (katso rinnetiedot tästä). Lue lisää Levin sivuilta.

Levi tunturi ja keskus sijaitsee noin 17 kilometrin päässä Kittilän keskustasta ja noin 170 kilometrin päässä Rovaniemeltä. Levi sijaitsee noin 14 kilometrin päässä Kittilän lentoasemalta ja lähin rautatieasema sijaitsee Kolarissa noin 80 kilometrin päässä keskuksesta.

Löydä *vuokramökki Leviltä tai varaa *hotellimajoitus Leviltä.

Mökkimajoitus Leviltä Mökkimajoitus Leviltä Mökkimajoitus Leviltä

Messilä, Hollola

Messilä on Hollolassa Lahden kupeessa Päijät-Hämeessä sijaitseva hiihtokeskus. Messilästä löytyy 10 rinnettä ja 9 hissiä, sekä 70 kilometriä hiihtolatuja (katso rinnekartta täältä). Lue lisää Messilän sivuilta.

Messilä sijaitsee noin 5 kilometrin päässä Hollolan keskustasta ja noin 10 kilometrin päässä Lahden keskustasta. Helsingistä Messillään tulee matkaa vain noin 111 kilometriä.

Löydä *vuokramökki Messilän läheltä.

Sallatunturit, Salla

Sallatunturit on Sallan kunnassa, Lapissa, sijaitseva monipuolinen hiihtokeskus. Sallan hiihto- ja laskettelukeskus sijaitsee nimensä mukaisesti Sallatuntureilla. Tuntureiden korkeampi huippu kohoaa 478,8 metrin korkeuteen merenpinnasta. Sallatuntureilta löytyy 15 rinnettä, joista 11 on valaistuja, 7 hissiä ja 160 kilometriä hiihtolatuja, joista 42 kilometriä on valaistuja hiihtolatuja (katso rinnekartta täältä). Lue lisää Sallan sivuilta.

Löydä *vuokramökki Sallasta.

Mökkimajoitus Sallasta Mökkimajoitus Sallasta Mökkimajoitus Sallasta

Ruka, Kuusamo

Ruka on Kuusamon kaupungissa, Pohjois-Pohjanmaalla sijaitseva monipuolinen hiihtokeskus. Ruka sijaitsee nimensä mukaisesti Rukatunturin kupeessa. Tunturi kohoaa 500 metrin korkeuteen merenpinnasta. Rukalta löytyy 35 rinnettä, 22 hissiä ja 159 kilometriä hiihtolatuja. Katso Rukan rinnekartta tai lue lisää keskuksesta Rukan sivuilta.

Löydä *vuokramökki Rukalta. Jos haluat yöpyä hotellissa lähellä Rukaa niin katso suosituimmat *hotellit Rukan lähellä.

Tahko, Kuopio

Tahko on hiihto- ja matkailukeskus joka sijaitsee Kuopion Nilsiässä. Tahkolla on 24 rinnettä ja 12 hissiä. Hiihtolatuja Tahkolla on noin 64 kilometriä ja valaistuja latuja löytyy noin 16 kilometriä. Lue lisää Tahkon sivuilta.

Tahko sijaitsee noin 56 kilometrin päässä Kuopion keskustasta.

Löydä *vuokramökki Tahkolta.

Vuokatti, Sotkamo

Vuokatti on Sotkamossa, Kainussa, sijtaiseva todella monipuolinen matkailukohde, josta löytyy muun muassa monipuolinen laskettelukeskus, hiihtotunneli, Vuokatin urheiluopisto, Katinkullan lomakeskuksessa sijaitseva kylpylä, sekä runsaasti vaihtelevia hiihtolatuja. Vuokatin laskettelukeskuksessa on 13 profiililtaan hyvin vaihtelevaa rinnettä ja 9 hissiä (katso rinnekartta täältä). Laskettavaa riittää niin kokeneelle kuin aloittelevalle laskijalle. Lautailijoille Vuokatista löytyy superpipe, slopestyle-rinne sekä ministreet, joten tekemistä riittää rinteessä varmasti. Lue lisää Vuokatin nettisivuilta.

Edellä mainittujen lisäksi Vuokatissa voi muun muassa lumikenkäillä hienossa maastossa, moottorikelkkaillla ja kokeilla vaikka poroajeluja. Vuokatin alueelta löytyy erittäin monipuolinen tarjonta hotelli- ja mökkimajoitusta sekä hyviä ravintoloita niin pieneen kuin suureen nälkään. Tekemistä riittää varmasti niin sisällä kuin ulkona koko perheelle ja siksi Vuokatti on erittäin hyvä ja monipuolinen matkailukohde monipuolista ja liikunnallista lomaa etsiville. Sotkamon keskustaan on matkaa vain noin 7 kilometriä, ja sieltä löytyy muun muassa kauppoja, ravintoloita ja muita palveluita. Lue lisää Sotkamon ja Vuokatin alueen matkailusta.

Löydä *vuokramökki Vuokatista.

Mökkimajoitus Vuokatista Mökkimajoitus Vuokatista Mökkimajoitus Vuokatista

Ylläs, Kolari

Ylläs on hiihto- ja matkailukeskus Länsi-Lapissa Kolarin kunnassa. Yllästunturin huippu kohoaa 719,3 metriin. Ylläksellä on 63 rinnettä ja 28 hissiä. Hiihtolatuja ylläkseltä löytyy 330 km ja valaistuja latuja 38 km. Lue lisää Ylläksen sivuilta.

Ylläs -keskus sijaitsee noin 40 kilometrin päässä Kittilän lentoasemalta. Ylläkeselle pääsee suoralla bussiyhteydellä myös Kolarin ja Kemin rautatieasemilta. Autoyöjuna tuo Etelä-Suomesta helposti Kolariin, josta on noin 35 kilometriä matkaa Ylläkselle.

Löydä *vuokramökki Ylläkseltä.

Mökkimajoitus Ylläkseltä Mökkimajoitus Ylläkseltä
Talviloma
Talviloma 2023

Talviloma 2023

Vuonna 2023 koululaisilla talviloma on viikot 8-10. Katso tarkempi talviloman ajankohta vuonna 2023, lue vinkit sujuvaan lomailuun ja varaa talivloman majoitus ajoissa.

Talvi
Uusi vuosi kotimaassa
Uusivuosi ja majoitus

Uusivuosi ja majoitus

Uusi vuosi 2022 on jo kulman takana. Joulun jälkeen ei mene montaakaan päivää kun päästään juhlistamaan vuoden 2021 päättymistä ja uuden vuoden 2022 alkamista. Monelle uusivuosi on todella tärkeä juhla, koska se aloittaa uuden vuoden ja on hyvä syy juhlia.

Lue lisää kotimaisista laskettelu- ja hiihtokeskuksista