Hiihto- ja laskettelukeskukset

Ylös, ulos ja lumille

Hiihdä, laskettele, lautaile, lumikenkäile tai muuten vain nauti lumesta ja mäkisestä maastosta parhaimmissa kotimaisissa hiihto- ja laskettelukeskuksissa.

Keskukset Suomessa

Suomessa on noin 60 hiihto- ja laskettelukeskusta ja niitä löytyy ympäri maata Etelästä Pohjoiseen. Pohjoisesta luonnollisesti löytyy isoimmat hiihto- ja laskettelukeskukset, joissa laskettavaa ja hiihdettävää riittää aktiivisimmallekin laskijalle useaksi päiväksi.

Tällä sivulla on esitelty vain muutamia Suomesta löytyviä keskuksia ja lisäksi muutamia linkkejä joiden avulla löydät niitä vielä huimasti lisää kotaimaisia laskettelukeskuksia. Talven matkoja suunnitteltaessa kannattaa perehtyä keskuksen aktiviteettitarjontaan, lähimaastoon ja muuhun palvelutarjontaan etukäteen, sillä useimmat keskukset ja niiden lähiympäristöt tarjoavat paljon muutakin kuin pelkkää laskemista ja hiihtämistä.

Hiihto- ja laskettelukeskukset kartalla

Himos, Jämsä

Lähin kaupunki/kunta: Jämsä
Lue lisää: Himos

Iso-Syöte, Pudasjärvi

Lähin kaupunki/kunta: Pudasjärvi
Lue lisää: Iso-Syöte

Levi, Kittilä

Lähin kaupunki/kunta: Kittilä
Lue lisää: Levi

Messilä, Lahti

Lähin kaupunki/kunta: Lahti
Lue lisää: Messilä

Ruka, Kuusamo

Lähin kaupunki/kunta: Kuusamo
Lue lisää: Ruka

Sallatunturit, Salla

Lähin kaupunki/kunta: Salla
Lue lisää: Salla

Tahko, Kuopio

Lähin kaupunki/kunta: Kuopio
Lue lisää: Tahko

Vuokatti, Sotkamo

Lähin kaupunki/kunta: Sotkamo
Lue lisää: Vuokatti

Ylläs, Kolari

Lähin kaupunki/kunta: Kolari
Lue lisää: Ylläs

Kotimaisia laskettelu- ja hiihtokeskuksia

Himos, Jämsä

Himos on Jämsässä, Keski-Suomessa, sijaitseva todella monipuolinen matkailu- ja laskettelukeskus, josta löytyy Etelä- ja Keski-Suomen suurimmat rinteet. Eteläisestä sijainnista huolimatta laskettavaa riittää, olit sitten aloittelija tai kokeneempi laskija, sukseilija tai lautailija. Himoksen laskettelukeskus jakautuu Länsi- ja Pohjois-Himokseen, sekä Keski-Himokseen. Näistä löytyy yhteensä yli 20 rinnettä ja jopa 15 hissiä (katso rinnekartta täältä). Laskettelurinteiden ohella Himokselta löytyy useita kilometrejä monipuolisia ja vaihtelevia hiihtolatuja niin aloittelevalle kuntoilijalle, aktiivikuntoilijalle kuin kovakuntoiselle urheilijallekin. Laskettelurinteiden ja hiihtolatujen lisäksi Himoksesta löytyy muun muassa hyvä välinevuokraamo, viihtyisiä rinneravintoloita, Himos Areena monipuolisine artistikattauksineen, mökki- ja hotellimajoitusta, sekä kesäaikana myös Golfkenttä.

Lue lisää Himoksen verkkosivuilta.

Himos sijaitsee vain noin 8 km päässä Jämsän keskustasta, josta löytyy mm. kauppoja ja ravintoloita. Jämsän alueelta löytyy uimahalli, jäähalli, elokuvateatteri, kuntosaleja ja muuta mukavaa jos kelit eivät suosi tai kaipaisit lomallasi jotain muutakin kuin pelkästään lumisia rinteitä ja maukkaita aterioita rinneravintolasta. Lue lisää matkailusta Jämsän seudulla.

*Löydä edullinen majoitus Himokselta.

Iso-Syöte, Pudasjärvi

Iso-Syöte on Pudasjärvellä, Pohjois-Pohjanmaalla, sijaitseva laskettelukeskus ja matkailukohde, sekä myös Suomen eteläisin tunturi. Iso-Syötteen tunturin huippu kohoaa 432 metrin korkeuteen merenpinnasta. Iso-Syötteen laskettelukeskuksesta löytyy muun muassa 17 rinnettä, 8 hissiä ja välinevuokraamo. Iso-Syötteeltä löytyy muun muassa leppoisat nautiskelurinteet, perherinne, ministreet, pitkä SnowPark sekä Freeride Park, joten laskettavaa riittää varmasti jokaiselle tyyliin ja taitotasoon katsomatta koko perheelle (katso rinnekartta täältä). Hiihtäjille Syötteen alueelta löytyy jopa 120 kilometriä hiihtolatuja.

Lue lisää Iso-Syötteen nettisivuilta tai Iso-Syötteen SnowPariksta.

Iso-Syöte sijaitsee Pudasjärven kaupungissa 55 kilometrin päässä kaupungin taajamasta (Kurenalus) ja noin 140 kilometrin päässä Oulusta.

*Löydä edullinen majoitus Iso-Syötteeltä.

Levi, Kittilä

Levi on laskettelu- ja matkailukeskus ja tunturi Sirkan kylässä Kittilän kunnassa Lapissa. Levin huippu kohoaa 530,3 metrin korkeuteen merenpinnasta. Leviltä löytyy 43 rinnettä ja 27 hissiä, ja jopa 230 kilometriä hiihtolatuja (katso rinnetiedot tästä).

Lue lisää Levin sivuilta.

Levi tunturi ja keskus sijaitsee noin 17 kilometrin päässä Kittilän keskustasta ja noin 170 kilometrin päässä Rovaniemeltä. Levi sijaitsee noin 14 kilometrin päässä Kittilän lentoasemalta ja lähin rautatieasema sijaitsee Kolarissa noin 80 kilometrin päässä keskuksesta.

*Löydä edullinen majoitus Leviltä.

Messilä, Hollola

Messilä on Hollolassa Lahden kupeessa Päijät-Hämeessä sijaitseva hiihtokeskus. Messilästä löytyy 10 rinnettä ja 9 hissiä, sekä 70 kilometriä hiihtolatuja (katso rinnekartta täältä).

Lue lisää Messilän sivuilta.

Messilä sijaitsee noin 5 kilometrin päässä Hollolan keskustasta ja noin 10 kilometrin päässä Lahden keskustasta. Helsingistä Messillään tulee matkaa vain noin 111 kilometriä.

*Löydä edullinen majoitus Messilästä.

Sallatunturit, Salla

Sallatunturit on Sallan kunnassa, Lapissa, sijaitseva monipuolinen hiihtokeskus. Sallan hiihto- ja laskettelukeskus sijaitsee nimensä mukaisesti Sallatuntureilla. Tuntureiden korkeampi huippu kohoaa 478,8 metrin korkeuteen merenpinnasta. Sallatuntureilta löytyy 15 rinnettä, joista 11 on valaistuja, 7 hissiä ja 160 kilometriä hiihtolatuja, joista 42 kilometriä on valaistuja hiihtolatuja (katso rinnekartta täältä).

Lue lisää Sallan sivuilta.

*Löydä edullinen majoitus Sallasta.

Ruka, Kuusamo

Ruka on Kuusamon kaupungissa, Pohjois-Pohjanmaalla sijaitseva monipuolinen hiihtokeskus. Ruka sijaitsee nimensä mukaisesti Rukatunturin kupeessa. Tunturi kohoaa 500 metrin korkeuteen merenpinnasta. Rukalta löytyy 35 rinnettä, 22 hissiä ja 159 kilometriä hiihtolatuja (katso rinnekartta täältä).

Lue lisää Rukan sivuilta.

*Löydä edullinen majoitus Rukalta.

Tahko, Kuopio

Tahko on hiihto- ja matkailukeskus joka sijaitsee Kuopion Nilsiässä. Tahkolla on 24 rinnettä ja 12 hissiä. Hiihtolatuja Tahkolla on noin 64 kilometriä ja valaistuja latuja löytyy noin 16 kilometriä.

Lue lisää Tahkon sivuilta.

Tahko sijaitsee noin 56 kilometrin päässä Kuopion keskustasta.

*Löydä edullinen majoitus Tahkolta.

Vuokatti, Sotkamo

Vuokatti on Sotkamossa, Kainussa, sijtaiseva todella monipuolinen matkailukohde, josta löytyy muun muassa monipuolinen laskettelukeskus, hiihtotunneli, Vuokatin urheiluopisto, Katinkullan lomakeskuksessa sijaitseva kylpylä, sekä runsaasti vaihtelevia hiihtolatuja. Vuokatin laskettelukeskuksessa on 13 profiililtaan hyvin vaihtelevaa rinnettä ja 9 hissiä (katso rinnekartta täältä). Laskettavaa riittää niin kokeneelle kuin aloittelevalle laskijalle. Lautailijoille Vuokatista löytyy superpipe, slopestyle-rinne sekä ministreet, joten tekemistä riittää rinteessä varmasti.

Lue lisää Vuokatin nettisivuilta.

Edellä mainittujen lisäksi Vuokatissa voi muun muassa lumikenkäillä hienossa maastossa, moottorikelkkaillla ja kokeilla vaikka poroajeluja. Vuokatin alueelta löytyy erittäin monipuolinen tarjonta hotelli- ja mökkimajoitusta sekä hyviä ravintoloita niin pieneen kuin suureen nälkään. Tekemistä riittää varmasti niin sisällä kuin ulkona koko perheelle ja siksi Vuokatti on erittäin hyvä ja monipuolinen matkailukohde monipuolista ja liikunnallista lomaa etsiville. Sotkamon keskustaan on matkaa vain noin 7 kilometriä, ja sieltä löytyy muun muassa kauppoja, ravintoloita ja muita palveluita. Lue lisää Sotkamon ja Vuokatin alueen matkailusta.

*Löydä edullinen majoitus Vuokatista.

Ylläs, Kolari

Ylläs on hiihto- ja matkailukeskus Länsi-Lapissa Kolarin kunnassa. Yllästunturin huippu kohoaa 719,3 metriin. Ylläksellä on 63 rinnettä ja 28 hissiä. Hiihtolatuja ylläkseltä löytyy 330 km ja valaistuja latuja 38 km.

Lue lisää Ylläksen sivuilta.

Ylläs -keskus sijaitsee noin 40 kilometrin päässä Kittilän lentoasemalta. Ylläkeselle pääsee suoralla bussiyhteydellä myös Kolarin ja Kemin rautatieasemilta. Autoyöjuna tuo Etelä-Suomesta helposti Kolariin, josta on noin 35 kilometriä matkaa Ylläkselle.

*Löydä edullinen majoitus Ylläkseltä.