Leirintäalueet ja camping Suomessa

Suuntaa karavaanisi kanssa leirintäalueelle ja nauti alueen palveluista

Monipuolisia mahdollisuuksia

Suomesta löytyy todella runsaasti, jopa noin 330 erilaisia leirintäalueita, jotka tarjoavat monipuolisia matkailumahdollisuuksia ja -palveluita camping henkiselle matkailijalle niin kesällä kuin talvella. Oikeastaan vain mielikuvitus on rajana.

Leirintäalueella voit hieman leirintäalueesta riippuen yöpyä esimerkiksi teltassa, matkailuautossa, matkailuvaunussa tai vuokrattavassa mökissä.

Lähes missä päin tahansa

Lerintäalueita on siis paljon ja niitä on monen laisia ja monen tasoisia. Seikkailuhenkinen voi suunnata karavaaninsa kanssa lähes tulkoon mihin vain. Mukavuutta, helppoutta ja taattua laatua arvostava karavaanari saattaa haluta perehtyä hieman etukäteen matkailualueen palveluihin ja tasoon.

Leirintäalue talvella, kuva: iStock.com / Borisenkov Andrei

Retkeilyalue, kuva: iStock.com / jojoo64

Mikä on leirintäalue?

Virallisemmin leirintäalue on alue joka on tarkoitettu tilapäiseen majoitukseen. Käytännössä leirintäalue on tarkoitettu kierto- tai omatoimimatkailijoille tilapäiseen majoittumiseen ja majoittua voi esimerkiksi teltassa, matkailuautossa, matkailuvaunussa tai mökissä. Jotkut leirintäalueet mahdollistava myös pidemmänkin majoittumisen.

Leirintäalueiden luokitus

Suomessa leirintäalueet luokitellaan viisiportaisen järjestelmän mukaisesti, jossa leirintäalue saa 1–5 tähteä.

Nykyinen luokittelujärjestelmä on otettu käyttöön vuonna 1996 ja sen käyttöönottaminen on leirintäalueelle vapaaehtoista Suomessa.

Leirintäalueen palvelut

Leirintäalueiden taso ja tarjolla olevat palvelut vaihtelevat paljon. Tarjolla olevia palveluita voivat olla mm. pyykkitupa, sauna, keittiörakennus, oleskelutila, leikkihuone ja leikkikenttä, kauppa, nuotiopaikka ja uimaranta sijainnista ja tasosta riippuen.

Jos epäröit mitä palveluita määränpäässä on niin tarkista se etukäteen ja ota tarvittaessa yhteyttä asiakaspalveluun.

Leirintäalue, kuva: iStock.com / Sitikka

Vuokraa matkailuauto tai asuntovaunu

Matkailuautoja ja asuntovaunuja voi vuokra monesta eri paikasta kuten autonvuokrausfirmoilta tai vaikka suoraan yksityisiltä autojen omistajilta.

Kun olet vuokraamassa matkailuautoa tai vaunua, niin tarkista huolella vuokrauksen ehdot ja hinnoittelu, sillä niissä voi olla paljonkin eroja.

Laita oma matkailuauto tai vaunu vuokralle ja tienaa sillä

Jos omistat jo matkailuauton tai -vaunun ja haluat tienata hieman ylimääräistä silloin kun et itse käytä sitä, niin voit laittaa sen vuokralle.

Lue lisää