Kotimaanmatkailu

Matkailu avartaa myös kotimaassa

Suomesta löytyy useita käymisen arvoisia matkailukohteita. Monet kotimaiset matkailukohteet saattaa itseasiassa olla monelle vielä aika tuntemattomia tai ainakin sellaisia joissa ei välttämättä ole vielä tullut käytyä. Kotimaan matkailu alkaa läheltä ja voi suuntauta mihin päin maata tahansa, vaikka vähän kauemmaksikin. Tälle sivustolle kootaan ideoita ja vinkkejä unohtumattoman kotimaanmatkan suunnitteluun ja toteuttamiseen.

Uusia elämyksiä ja kokemuksia kotimaassa

Kotimaanmatkailu tarjoaa lukemattomia elämyksiä ja kokemuksia Suomen rajojen sisäpuolella. Monet mahdollisuudet jäävät helposti kotimaanmatkaa suunniteltaessa vähemmälle huomiolle. Usein on helppoa kulkea jo valmiiksi tuttuja reittejä ja mennä suoraan kohteeseen.

Ulkomaanmatkat, erityisesti Etelän auringon alle houkuttelevat varmasti enemmän erityisesti pitkän ja pimeän syksyn ja kylmän talven jälkeen. Ulkomaille on yhtä helppoa ja monesti jopa edullisempaa matkustaa kuin kotimaahan vastaavaksi ajaksi. Varsinkin ulkomailla monia houkuttelee erilainen kulttuuri, ruoka, sekä sellaiset elämykset ja kokemukset joita ei sellaisenaan voisi kokea täällä kotimaassa. Miksi ylipäätään kannattaa matkailla kotimaassa?

Kotimaasta löytyy todella paljon erilaisia matkailukohteita ja kotimaisia elämyksiä, joita varmasti meistä monella on vielä kokematta ja näkemättä. Miksi siis lähteä lähteä loman koittaessa joka kerta merta edemmäs kalaan? Suomi on täynnä upeita ja yllätyksellisiä matkailukohteita, joihin kannattaa tutustua ajan kanssa.

Kotimaanmatkailu kannattaa myös siksi, että se opettaa hyvin paljon meidän omasta kulttuurista ja historiasta. Samalla kotimaan makailu avartaa monelle silmät siihen miten kaunis ja ainutlaatuinen maa meillä on.

Kotimaanmatkailu on usein myös ilmastoystävällisempää kuin ulkomaanmatkailu, varsinkin kaukomatkailuun verrattuna. Lisäksi kotimaanmatkailuun käytetty euro jää paljon todennäköisemmin kiertämään Suomessa ja hyödyttää näin meidän omaa BKT:tä, paikallisia palveluntarjoajia ja lisää paikallisen työvoiman kysyntää, eli työllistää kotimaassa. Kotimaassa kulutettu matkailueuro lisää yleisesti hyvinvointia täällä kotimaassa.

Tämän sivusto on tehty sitä silmällä pitäen, jotta sinä voisit saada uusia ideoita ja inspiraatiota matkailuun kotimaassa. Tervetuloa sivustolle! Halutessasi voit aloittaa tutustumalla erilaisiin kotimaanmatkailukohteisiin.

Matkailu Suomen kaupungeissa – Tutustu kaupunkien tarjontaan

Matkailu Suomen kaupungeissa tarjoaa kotimaanmatkailijoille runsaasti monipuolisia elämyksiä niin isoissa kuin pienemmissäkin kaupungeissa. Varsinkin isommat kaupungit yhdistävät matkailijoiden kannalta mielekkäällä tavalla modernin kaupunkikulttuurin ja perinteisen suomalaisen tunnelman.

Lähimatkailu avartaa – Mielenkiintoinen lähimatka päivässä

Lähimatkailu on päivän sana ja se on oiva ja ekologinen ratkaisu akuuttiin matkakuumeeseen. Matkailu avartaa myös lähellä. Matkusta lähelle ja tutustu lähiympäristöösi turistin silmin. Mieti, mitä turisti tekisi. Näe ja koe kotikaupunkisi uudella tavalla turistin silmin.

Juhannus 2023

Juhannus, odotettu keskikesän juhla on täällä taas. Tänä vuonna juhannusaatto on perjantaina 23.6.2023. Lue vinkit juhannuksen viettoon.

Kotimaanmatkailu on matkailua tavanomaisen elinpiirin ulkopuolella

Kotimaanmatkailun voi varmasti määritellä monella tavalla, mutta yhteistä määritelmille on se, että kotimaanmatkailussa matkailu kohdistuu nimenomaan kotimaahan. Tämän sivuston tapauksessa puhutaan siis matkailusta Suomen rajojen sisäpuolella.

Tilastokesus määrittelee kotimaanmatkailun osuvasti matkailuksi oman tavanomaisen elinpiirin ulkopuolelle suuntautuvaksi matkustamiseksi tähän tapaan: ”Kotimaanmatkailu (domestic tourism) on toimintaa, jossa ihmiset matkustavat omassa asuinmaassaan, mutta tavanomaisen elinpiirinsä ulkopuolella olevaan paikkaan ja oleskelevat siellä yhtäjaksoisesti korkeintaan yhden vuoden ajan (12 kuukautta) vapaa-ajanvieton, liikematkan tai muussa tarkoituksessa.” (Tilastokeskus, https://www.stat.fi/meta/kas/kotimmatkailu.html, 12.11.2018)

Miksi valita kotimaa matkakohteeksi?

  • Kotimaanmatkailu on ekologista ja kestävää.
  • Matkustusetäisyydet ovat verrattaen lyhyet, eikä joka paikkaan tarvitse aina lentää tai muuten matkustaa pitkiä matkoja, toki Suomi on pitkä maa ja päästä päähän matkustettaessa kilometrejä kertyy väkisinkin.
  • Kotimaassa kulutettu matkailueuro hyödyttää kotimaisia toimijoita – tulot ja kaikkien rakastamat verot jäävät osittain tai jopa kokonaan Suomeen hyödyttämään myös sinua mikäli täällä asut.
  • Kotimaa on täynnä jännittäviä ja mielenkiintoisia kohteita, kun annat niille mahdollisuuden yllättää sinut positiivisesti.
  • Aurinko hellii etelässä lämpimämmin, vuoristot kohoavat Keski-Euroopassa korkeammalle, mutta meillä on kuitenkin omat räntäsateemme juhannuksena ja mustat joulut, menneen kesän 2018 helleaallosta puhumattakaan, otetaan siitä kaikki ilo irti mitä meillä jo on ja nautitaan kun paikallinen sää näyttää parhaat puolensa.
  • Etelä-Suomessa matkailukohteiden etäisyydet ovat oikeastaan aika kohtuullisia ja jos on haluaa mennä kauemmas niin kotimaassakin voi tarvittaessa lentää pääkaupunkiseudulta vaikka Lappiin monipuolisiin hiihtokeskuksiin.

100 syytä matkailla Suomessa -kampanja esittelee kattavasti erilaisia matkailukohteita kotimaassa ja antaa paljon ideoita erilaisista matkailukohteista lähellä ja hieman kauempanakin. Sivustoon kannattaa ehdottomasti katsoa ja tutustua ajan kanssa ja tarkistaa mitä mielenkiintoista löytyy läheltä tai matkan varrelta minne ikinä oletkin menossa.

Varaa rento kylpyläloma

Rentoudu trooppisten allasosastojen lämmössä ja nauti hemmottelevista Day Spa -hoidosta. Tutustu Scandicin tarjouksiin ja vietä rento kylpyläloma hotellissa!

Viimeisimmät artikkelit

Retkeily
Retkeily kansallispuistossa – Seikkailua Suomen luonnossa

Retkeily kansallispuistossa – Seikkailua Suomen luonnossa

Kevään tullen monet suomalaiset kaipaavat luontoon ja retkeilemään, ja mikä olisikaan parempi tapa kokea Suomen upea luonto kuin vierailemalla kansallispuistoissa? Retkeily kansallispuistossa antaa mahdollisuuden nähdä ja kokea upeita luontoelämyksiä. Esimerkiksi Nuuksion, Repoveden ja Oulangan kansallispuistot tarjoavat retkeilijöille monipuolisia elämyksiä ja unohtumattomia hetkiä luonnonhelmassa.

Kesä
Juhannus 2023

Juhannus 2023

Juhannus, odotettu keskikesän juhla on täällä taas. Tänä vuonna juhannusaatto on perjantaina 23.6.2023. Lue vinkit juhannuksen viettoon.

Löydä edullinen majoitus Suomesta

Etsitkö vielä majoitus matkakohteessasi. Löydä helposti erilaisia majoitusvaihtoehtoja kotimaanmatkalle.

Lue lisää kotimaanmatkailusta