Perheloma Suomessa

Ikimuistoinen loma koko perheen kanssa Suomessa

Suomessa on monia koko perheelle sopivia lomakohteita. Kotimaasta löytyy valtavan paljon nähtävää ja koettavaa koko perheelle. Parhaat itselle sopivat lomapaikat koko perheelle löytyy toki vain testaamalla, mutta tässä on muutamia vinkkejä ikimuistoisen perheloman tekemiseen. Tutustu vaihtoehtoihin ja suunnittele yhteinen loma.

Laatutarkastetut vuokramökit ja loma-asunnot

Löydä laatutarkastetut vuokramökit ja loma-asunnot Suomen kattavimmasta valikoimasta.

Varaa rento kylpyläloma

Rentoudu trooppisten allasosastojen lämmössä ja nauti hemmottelevista Day Spa -hoidosta. Tutustu Scandicin tarjouksiin ja vietä rento kylpyläloma hotellissa!

Mitä haluaisitte tehdä yhdessä perheen kanssa?

Rentoutua kylpylässä ja nauttia vesileikeistä

Kylpylät ovat loistavia paikkoja perheloman pitämiseen. Kylpylä sopii koko perheelle vauvasta vaariin. Tekemistä löytyy kaiken ikäisille; lapsille vesileikkejä ja aikuisille rentouttavia kylpyjä.

Nähdä ja ihmetellä erilaisia eläimiä

Eläinpuistot ja eläintarhat ovat loistavia nähtävyyksiä perhelomalla. Niissä riittää nähtävää koko perheelle. Ne ovat loistava pysähdyspaikkoja ohi ajettaessa tai vaikka päiväretkeksi.

Mennä talvella hiihtämään ja laskettelemaan

Laskettelukeskukset ovat loistavia paikkoja nauttia talvesta ja lumesta yhdessä perheen kanssa. Laskettelukeskuksissa on paljon muutakin aktiviteettitarjontaa koko perheelle ja sopivasti kaiken ikäisille.

Viettää kesäpäivää huvipuistossa

Huvipuistot ovat loistavia koko perheen lomakohteita perhelomalla. Huvipuistossa voi viettää yhden jos toisenkin kesäisen päivän ja huvitella ajan kanssa. Ne ovat myös loistavia kohteita koko perheen päiväretkeksi.

Liikkua luonnossa ja nähdä Suomen luontoa

Luonnossa liikkuminen on rentouttavaa ja ulkoilu on hauskaa yhdessä tekemistä. Kansallispuistot ovat loistavia vierailukohteita koko perheelle. Tutustu kohteeseen huolellisesti etukäteen.

Autolla lapissa, kuva: iStock.com / wmaster890

Pakkaa järkevästi ja ennakoi

Perheloma onnistuu paremmin kun valmistaudut matkalle lähtöön ajoissa, ennakoit tilanteita ja pakkaat järkevästi. Selvitä etukäteen mitä tarvitset omasta takaa ja mitä voit lainata tai vuokrata paikanpäältä.

Kaikkea ei välttämättä tarvitse ottaa mukaan omasta takaa. Monia harrastusvälineitä voi tarvittaessa vuokrata paikanpäältä. Esimerkiksi laskettelukeskuksista voit vuokrata haluamasi välineet.

Omalla autolla harrastusvälineet kulkevat kätevästi vaikkapa suksiboksissa. Myös junaan tai bussiin voit ottaa omat sukset ja laudat kohtuullisen helposti mukaan.

Keksi tekemistä myös matkan varrelle ja pysähdy riittävästi

Talvella kannattaa ottaa mukaan myös pulkat ja liukurit perheen pienimmille. Niitä saa usein myös vuokrattua tai lainattua lomakohteesta.

Autolla liikuttaessa ne kannattaa pakata niin, että saat ne tarvittaessa esille myös vaikka matkan aikana. Pysähdys pulkkamäkeen kesken matkan katkaisee mukavasti pitkää ajomatkaa perheen pienimmille.

Talviloma 2023

Talviloma 2023

Vuonna 2023 koululaisilla talviloma on viikot 8-10. Katso tarkempi talviloman ajankohta vuonna 2023, lue vinkit sujuvaan lomailuun ja varaa talivloman majoitus ajoissa.

Pääsiäisloma 2023

Pääsiäisloma 2023

Vuonna 2023 pääsiäistä vietetään viikolla 14, eli pitkäperjantain 7.4.2023 ja toisen pääsiäispäivän 10.4.2023 välisenä aikana. Pääsiäisen ajankohta vaihtelee vuosittain, sillä sitä vietetään kevätpäiväntasauksen jälkeisen ensimmäisen täydenkuun jälkeisenä sunnuntaina.

Pääsiäisloma 2022

Pääsiäisloma 2022

Pääsiäisen ajankohta vaihtelee vuosittain, mikä johtuu siitä että pääsiäistä vietetään kevätpäiväntasauksen jälkeisen ensimmäisen täydenkuun jälkeisenä sunnuntaina. Vuonna 2022 pääsiäisen ajankohta on 15.4.–18.4.2022.

Vietä rentouttava perheloma kylpylässä