Talvilomalle mielivän kannattaa aloittaa matkan suunnittelu hyvissä ajoin, tai siis oikeastaan heti. Etenkin majoitus kannattaa varata ajoissa, sillä parhaat lomakohteet ja suosituimmat majoituspaikat varataan jo ennen edelliskauden loppua.

Jos lähdet matkaan autolla ja matkasi on pitkä, esimerkiksi ajaessasi perheesi kanssa etelästä pohjoiseen, kannattaa matkan varrelle suunnitella jotain muutakin kuin pelkkiä levähdystaukoja huoltoasemilla. Lue vinkit monipuolisen ja sujuvan matkan suunnitteluun.

Päätä talviloman kohde ja varaa majoitus ajoissa

Suositut matkakohteet varataan ajoissa. Parhaat lomakohteet menevät jo hyvissä ajoin ennen edellisen kauden päättymistä. Suosituimmat mökit ja hotellit voivat olla varattuja jo kauan ennen kuin olet ehtinyt pohtiakaan seuraavaa talvilomaa. Hätää ei kuitenkaan vielä ole, mutta kannattaa toimia nopeasti. Hyvää ja halpaa vuokramökkiä et todennäköisesti enää saa, ellet sitten ota kahta.

Päätä matkakohteesi sekä matka-aikasi ja varaa majoitus. Loput hoituvat ajan kanssa ja talviloma on jo askeleen lähempänä. Edullisia jo hyvin varusteltuja lomamökkejä voit varata *Lomarenkaan kautta ja *Forenomista löydät muutoin edullisia majoitusvaihtoehtoja eri puolelta Suomea, vaikka matkan varrelta jos haluat jakaa matkasi kahtia. Lomakylien hotelleista ja mökkikylistä löytyy myös loistavia majoitusvaihtoehtoja. Katso Suomen suosituimpia laskettelukeskuksia ja varaa majoitus.

Suunnittele matka ja ajoreitti etukäteen

Meno- ja paluumatkan päivät kuluvat etelästä pohjoiseen ajettaessa joka tapauksessa ajamiseen ja ajoaikaa voi kertyä helposti yli 10 tuntia. Ajopäivä on varmasti pitkä ja raskas ainakin perheen pienimmille. Matkan taittaminen voi käydä pienille todella tylsäksi.

Matkaan saa helposti toivottua vaihtelua poikkeamalla matkan varrella vaikka museossa, paikallisella nähtävyydellä reitin varrella tai vaikka ulkoilemassa pulkkamäessä. Muista pakata pulkka helposti saataville, ettei sitä tarvitse kaivaa monokassin alta pientä ekstrataukoa varten.

Suunnittele etukäteen matkan varrelle mieleistä tekemistä ja hyviä paikkoja joihin voisitte pysähtyä syömään ja tankkaamaan tai lataamaan akkuja. Helppo tapa on tehdä reittisuunnitelma Google Mapsin avulla ja katsoa reitin varrelta mielenkiintoisia kaupunkeja ja paikkoja vaikka ihan perinteisesti googlettamalla.

Tarkista Suomen lumitilanne vielä ennen matkaa

Jos olet lähdössä talvilomalle alkutalvella tai ihan kevättalven loppupuolella ja epäilet, että onkohan matkakohteessasi tarpeeksi lunta niin voit katsoa määränpään lumitiedot etukäteen. Tarkista ennen matkaasi Suomen reaaliaikainen lumitilanne ja pakkaa mukaan sopivat talviliikuntakamppeet. Laskettelukeskukset julkaisevat myös varsin kattavasti tietoa auki olevista rinteistään ja laduistaan.

Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty, tämä koskee myös lomaa. Hyvin suunniteltu talviloma mahdollistaa sen, että voit keskittyä lomasi aikana hiihtelyn ja lasketteluun. Hyvää matkaa ja nauti lomastasi kun sen aika koittaa!

Onko siellä lunta?