Kesäloma Suomessa

Kesäloma on loistavaa aikaa nauttia auringosta ja kesän aktiviteeteista

Kesäloma ja kesälomakausi on ajallisesti laaja käsite. Koulujen kesäloma-ajat määrittelevät monelle milloin kesälomaa vietetään. Toisaalta työikäiselle väestölle kesälomien kertyminen ja virallinen kesälomakausi määrittelevät myös milloin kesälomaa pidetään ja kuinka paljon. Moni miettii mitä tehdä kesälomalla? Kesäloma on loistavaa aikaa nauttia kesäpäivistä, rentoutua auringossa ja tehdä erilaisia aktiviteetteja.

Kesäloma Suomessa – Tekemistä kesälomalla?

Mitä voi tehdä Suomessa kesälomalla? Kun aurinko paistaa lämpimästi ja kesäloma alkaa, niin kesäloman suunnitelmat ja ideat alkavat konkretisoitua.

Mitä kaikkea Suomessa voi tehdä kesällä? Kesä on loistavaa aikaa nauttia niin kaupunkien palveluista kuin myös maaseudun rauhasta kesäisien aktiviteettien parissa.

Suomessa on paljon kivoja kesäkaupunkeja

Kesälomalla voit suunnata vaikka eri puolille Suomea tutustumaan itsellesi uusiin kaupunkeihin roadtripin hengessä. Lähes kaikki Suomen kaupungit ovat niitä niin kutsuttuja ”kesäkaupunkeja”, eli kivoja ainakin kesällä.

Lähes jokaisesta kaupungista ja pitäjästä löytyy uimarantoja, luontopolkuja, auringonottomahdollisuuksia ja useita muita ulkoiluaktiviteettaja. Esimerkiksi kylpylöitä, vesipuistoja, huvipuistojaeläinpuistoja, kansallispuistoja ja vaikka golfkenttiä löytyy ympäri Suomea. Tekemistä kesälomalle löytyy varmasti. Kamat kassiin, avointa mieletä matkaan ja kotimaanmatkalle mars!

Kesäloman voi tehdä edullisesti myös kotimassa

Etsitkö halpaa tai edullista kesälomaa Suomessa? Katso vinkit edullisen loman viettämiseen Suomessa.

Laatutarkastetut vuokramökit ja loma-asunnot

Löydä laatutarkastetut vuokramökit ja loma-asunnot Suomen kattavimmasta valikoimasta.

Kesäloma tekemistä – Mihin haluaisit mennä?

Kesäloman ajankohta – Milloin on kesäloma?

Kesäloman ajankohta riippuu todella paljon siitä kuka lomailee ja mistä. Koululaisilla ja opiskelijoilla on perinteisesti pitkä kesäloma. Työntekijät puolestaan lomailevat työnteosta reilusti lyhyemmän ajan, toki hieman alasta riipuen.

Työpaikoilla kesälomaukausi on virallisella lomakaudella 2.5.–30.9., eli toukokuun alusta syyskuun loppuun. Tämän aikana on tarkoitus pitää suurin osa itselle kertyneestä vuosilomasta.

Koulujen loma-ajat puolestaan määräytyvät virallisten koulujen työ- ja loma-aikojen mukaisesti. Esimerkiksi perusopetuksessa vuonna 2023 koulujen työaika päättyy 3.6.2023, jolloin varsinainen peruskoulujen kesäloma alkaa.

Mökkiloma kesällä

Haluatko viettää kesälomaa mökillä? Jos sinulla ei ole omaa mökkiä, niin lomamökin voi helposti myös vuokrata. Lue lisää mökin vuokraamisesta, varaa mökki ja vietä rentouttavat kesäloma mökin rauhassa.

Juhannus 2023

Juhannus 2023

Juhannus, odotettu keskikesän juhla on täällä taas. Tänä vuonna juhannusaatto on perjantaina 23.6.2023. Lue vinkit juhannuksen viettoon.

Juhannus 2022

Juhannus 2022

Juhannus on keskikesän juhla ja ennen kaikkea yöttömän yön juhla, johon liittyy monia perinteitä ja jopa taianomaisuutta. Juhannusaattoa vietetään perjantaina 24.6.2022 ja juhannuspäivää lauantaina 25.6.2022.

Suomen parhaat uimarannat

Suomen parhaat uimarannat

Suomesta löytyy useita isoja ja todella suosittuja hiekkarantoja. Tämä voi joskus jopa yllättää asiaan perehtymättömän. Suomen parhaat uimarannat ovat loistavia paikkoja nauttia kesästä, helteistä ja auringon lämmöstä.

Lue lisää kesälomasta ja loman viettämisestä Suomessa