Kesäloma Suomessa

Kesäloma on loistavaa aikaa nauttia auringosta ja kesän aktiviteeteista

Kesäloma ja kesälomakausi on ajallisesti laaja käsite. Koulujen kesäloma-ajat määrittelevät monelle milloin kesälomaa vietetään. Toisaalta työikäiselle väestölle kesälomien kertyminen ja virallinen kesälomakausi määrittelevät myös milloin kesälomaa pidetään ja kuinka paljon. Moni miettii mitä tehdä kesälomalla ja miten keksiä tekemistä kesälomalle? Kesäloma on loistavaa aikaa nauttia kesäpäivistä, rentoutua auringossa ja tehdä erilaisia aktiviteetteja.

Kesäloma tekemistä – Mihin haluaisit mennä?

Kesäloma Suomessa – Tekemistä kesälomalla?

Mitä voi tehdä Suomessa kesälomalla? Kun aurinko paistaa lämpimästi ja kesäloma alkaa, niin kesäloman suunnitelmat ja ideat alkavat konkretisoitua loma-ajan tekemiseksi..

Mitä kaikkea Suomessa voi tehdä kesällä tai kesälomalla? Kesä on loistavaa aikaa nauttia niin kaupunkien palveluista kuin myös maaseudun tai luonnon rauhasta kesäisien aktiviteettien parissa. Kesäloma on suurimmalle osalle ihmisistä se vuoden kaikista pisin loma, joten kesäloma on loistavaa aikaa tehdä sellaisia asioita joille ei normaalissa arjessa koulu- tai työaikana tahdo löytyä aikaa.

Suomessa on paljon kivoja kesäkaupunkeja, joista löytyy paljon tekemistä

Kesälomalla kannattaa suunnata eri puolille Suomea tutustumaan itselle uusiin kaupunkeihin joko lyhyille päivän parin visiiteille tai vaikka roadtrip henkisesti pidemmälle matkalle. Lähes kaikki Suomen kaupungit ovat niitä niin kutsuttuja ”kesäkaupunkeja”, eli kivoja ainakin kesällä.

Lähes jokaisesta kaupungista ja pitäjästä löytyy uimarantoja, luontopolkuja, auringonottomahdollisuuksia ja useita erilaisia ulkoiluaktiviteetteja. Kohdekaupungista voi etsiä vaikka kylpylöitä, vesipuistoja, huvipuistojaeläinpuistoja, kansallispuistoja ja vaikka golfkenttiä, joita löytyy ympäri Suomea. Tekemistä kesälomalle löytyy varmasti. Kesäloma on myös hyvää aikaa kokeilla jotain itselle aivan uutta. Kokeile esimerkiksi jotain uutta liikunta tai urheilulajia, käy jossakin itselle uudessa tapahtumassa tai vieraile itselle uudessa museossa tai vaikka taidenäyttelyssä. Kamat kassiin, avointa mieletä matkaan ja kesälomamatkalle kotimaaha mars!

Kesäloman voi tehdä edullisesti myös kotimassa

Etsitkö halpaa tai edullista kesälomaa Suomessa? Kesäloman ei tarvitse aina olla niin kallista. Hotellimajoituksen sijaan voi majoittua edulliseen mökkikylään, nukkua teltassa tai yöpyä vaikka sukulaisten luona. Ravintolaruokien sijaan voi ottaa matkalle mukaan retkikeittimen ja keitellä ateriat itse ja niin edelleen. Edullisen matkan toteuttaminen on enemmän kiinni asenteesta, ideoista ja seikkailumielestä. Katso täältä lisää vinkkejä edullisen loman viettämiseen Suomessa.

Laatutarkastetut vuokramökit ja loma-asunnot

Löydä laatutarkastetut vuokramökit ja loma-asunnot Suomen kattavimmasta valikoimasta.

Kesäloman ajankohta – Milloin on kesäloma?

Kesäloman ajankohta riippuu todella paljon siitä kuka lomailee ja mistä. Koululaisilla ja opiskelijoilla on perinteisesti pitkä kesäloma. Työntekijät puolestaan lomailevat työnteosta reilusti lyhyemmän ajan, toki hieman alasta riipuen.

Työpaikoilla kesälomaukausi on virallisella lomakaudella 2.5.–30.9., eli toukokuun alusta syyskuun loppuun. Tämän aikana on tarkoitus pitää suurin osa itselle kertyneestä vuosilomasta.

Koulujen loma-ajat puolestaan määräytyvät virallisten koulujen työ- ja loma-aikojen mukaisesti. Esimerkiksi perusopetuksessa vuonna 2024 koulujen työaika päättyy 1.6.2024, jolloin varsinainen peruskoulujen kesäloma, eli kesäloma 2024 alkaa.

Mökkiloma kesällä

Haluatko viettää kesälomaa mökillä? Jos sinulla ei ole omaa mökkiä, niin lomamökin voi helposti myös vuokrata. Lue lisää mökin vuokraamisesta, varaa mökki ja vietä rentouttavat kesäloma mökin rauhassa.

Kesä
Juhannus 2023

Juhannus 2023

Juhannus, odotettu keskikesän juhla on täällä taas. Tänä vuonna juhannusaatto on perjantaina 23.6.2023. Lue vinkit juhannuksen viettoon.

Kesä
Juhannus 2022

Juhannus 2022

Juhannus on keskikesän juhla ja ennen kaikkea yöttömän yön juhla, johon liittyy monia perinteitä ja jopa taianomaisuutta. Juhannusaattoa vietetään perjantaina 24.6.2022 ja juhannuspäivää lauantaina 25.6.2022.

Kesä
Suomen parhaat uimarannat

Suomen parhaat uimarannat

Suomesta löytyy useita isoja ja todella suosittuja hiekkarantoja. Tämä voi joskus jopa yllättää asiaan perehtymättömän. Suomen parhaat uimarannat ovat loistavia paikkoja nauttia kesästä, helteistä ja auringon lämmöstä.

Lue lisää kesälomasta ja loman viettämisestä Suomessa