Pohjanmaa

Merenrantaa, peltoa, kaupunkia ja historian havinaa

Pohjanmaa on Selkämeren ja Merenkurkun rannikolla sijaitseva maakunta, joka on varsin monipuolinen matkailukohde. Pohjanmaa sijaitsee Keski-Pohjanmaa eteläpuolella ja Satakunnan pohjoispuolella. Pohjanmaa on hyvin kaksikielinen maakunta ja siellä on useita pienempiä kuntia, joissa enemmistö puhuu ensisijaisesti ruotsia.

Raippaluodon silta, kuva: iStock.com / htaho

Pohjanmaan maakunnan vaakuna

Kolme faktaa Pohjanmaasta

Pinta-ala (km^2)

Väkiluku (2021)

Väestötiheys (as/km^2, 2021)

Maakunnan kuvaus

Pohjanmaa on varsin kuuluisa pelloistaan, niitä löytyy sieltä lähes silmän kantamattomiin. Pohjanmaalla voit viettää aikaasi kaupungin vilskeessä Vaasassa tai suunnatta nauttimaan erilaisista peltomaisemista kaupungin ulkopuolelta.

Suurimmat kunnat

  • Vaasa
  • Pietarsaari
  • Pedersöre
  • Närpiö
  • Laihia
  • Uusikaarlepyy

Matkailukohteita kartalla

Vanha Vaasa

Tropiclandia

Merenkurkun saaristo

Laihian kotiseutu-ja nuukuurenmuseo

Retkeily kansallispuistossa – Seikkailua Suomen luonnossa

Kevään tullen monet suomalaiset kaipaavat luontoon ja retkeilemään, ja mikä olisikaan parempi tapa kokea Suomen upea luonto kuin vierailemalla kansallispuistoissa? Retkeily kansallispuistossa antaa mahdollisuuden nähdä ja kokea upeita luontoelämyksiä. Esimerkiksi Nuuksion, Repoveden ja Oulangan kansallispuistot tarjoavat retkeilijöille monipuolisia elämyksiä ja unohtumattomia hetkiä luonnonhelmassa.

Matkailu Suomen kaupungeissa – Tutustu kaupunkien tarjontaan

Matkailu Suomen kaupungeissa tarjoaa kotimaanmatkailijoille runsaasti monipuolisia elämyksiä niin isoissa kuin pienemmissäkin kaupungeissa. Varsinkin isommat kaupungit yhdistävät matkailijoiden kannalta mielekkäällä tavalla modernin kaupunkikulttuurin ja perinteisen suomalaisen tunnelman.

Vuokramökin valinta Suomessa – 5 vinkkiä, joilla (ehkä) onnistut

Suomesta löytyy paljon erilaisia vuokramökkejä ja sopivan vuokramökin valinta voi olla vaikeaa paljouden keskellä. Katso vinkit!

Lähimatkailu avartaa – Mielenkiintoinen lähimatka päivässä

Lähimatkailu on päivän sana ja se on oiva ja ekologinen ratkaisu akuuttiin matkakuumeeseen. Matkailu avartaa myös lähellä. Matkusta lähelle ja tutustu lähiympäristöösi turistin silmin. Mieti, mitä turisti tekisi. Näe ja koe kotikaupunkisi uudella tavalla turistin silmin.

Pitkä automatka lasten kanssa – 6 vinkkiä matkustamiseen

Monet lapsiperheet ovat huomanneet, että Suomi on ihan oikeasti pitkä maa. Kotimaanmatkailu tarkoittaa usein pitkiä siirtymiä autolla. Etenkin lasten kanssa matkan pituus tuo lisähaastetta. Miten keksiä tekemistä pitkälle automatkalle?

Juhannus 2023

Juhannus, odotettu keskikesän juhla on täällä taas. Tänä vuonna juhannusaatto on perjantaina 23.6.2023. Lue vinkit juhannuksen viettoon.

Talviloma 2023

Vuonna 2023 koululaisilla talviloma on viikot 8-10. Katso tarkempi talviloman ajankohta vuonna 2023, lue vinkit sujuvaan lomailuun ja varaa talivloman majoitus ajoissa.

Pääsiäisloma 2023

Vuonna 2023 pääsiäistä vietetään viikolla 14, eli pitkäperjantain 7.4.2023 ja toisen pääsiäispäivän 10.4.2023 välisenä aikana. Pääsiäisen ajankohta vaihtelee vuosittain, sillä sitä vietetään kevätpäiväntasauksen jälkeisen ensimmäisen täydenkuun jälkeisenä sunnuntaina.

Juhannus 2022

Juhannus on keskikesän juhla ja ennen kaikkea yöttömän yön juhla, johon liittyy monia perinteitä ja jopa taianomaisuutta. Juhannusaattoa vietetään perjantaina 24.6.2022 ja juhannuspäivää lauantaina 25.6.2022.

Pääsiäisloma 2022

Pääsiäisen ajankohta vaihtelee vuosittain, mikä johtuu siitä että pääsiäistä vietetään kevätpäiväntasauksen jälkeisen ensimmäisen täydenkuun jälkeisenä sunnuntaina. Vuonna 2022 pääsiäisen ajankohta on 15.4.–18.4.2022.