Pohjanmaa

Merenrantaa, peltoa, kaupunkia ja historian havinaa

Pohjanmaa on Selkämeren ja Merenkurkun rannikolla sijaitseva maakunta, joka on varsin monipuolinen matkailukohde. Pohjanmaa sijaitsee Keski-Pohjanmaa eteläpuolella ja Satakunnan pohjoispuolella. Pohjanmaa on hyvin kaksikielinen maakunta ja siellä on useita pienempiä kuntia, joissa enemmistö puhuu ensisijaisesti ruotsia.

Raippaluodon silta, kuva: iStock.com / htaho

Pohjanmaan maakunnan vaakuna

Kolme faktaa Pohjanmaasta

Pinta-ala (km^2)

Väkiluku (2021)

Väestötiheys (as/km^2, 2021)

Maakunnan kuvaus

Pohjanmaa on varsin kuuluisa pelloistaan, niitä löytyy sieltä lähes silmän kantamattomiin. Pohjanmaalla voit viettää aikaasi kaupungin vilskeessä Vaasassa tai suunnatta nauttimaan erilaisista peltomaisemista kaupungin ulkopuolelta.

Suurimmat kunnat

  • Vaasa
  • Pietarsaari
  • Pedersöre
  • Närpiö
  • Laihia
  • Uusikaarlepyy

Matkailukohteita kartalla

Vanha Vaasa

Tropiclandia

Merenkurkun saaristo

Laihian kotiseutu-ja nuukuurenmuseo

Juhannus 2023

Juhannus, odotettu keskikesän juhla on täällä taas. Tänä vuonna juhannusaatto on perjantaina 23.6.2023. Lue vinkit juhannuksen viettoon.

Talviloma 2023

Vuonna 2023 koululaisilla talviloma on viikot 8-10. Katso tarkempi talviloman ajankohta vuonna 2023, lue vinkit sujuvaan lomailuun ja varaa talivloman majoitus ajoissa.

Pääsiäisloma 2023

Vuonna 2023 pääsiäistä vietetään viikolla 14, eli pitkäperjantain 7.4.2023 ja toisen pääsiäispäivän 10.4.2023 välisenä aikana. Pääsiäisen ajankohta vaihtelee vuosittain, sillä sitä vietetään kevätpäiväntasauksen jälkeisen ensimmäisen täydenkuun jälkeisenä sunnuntaina.

Juhannus 2022

Juhannus on keskikesän juhla ja ennen kaikkea yöttömän yön juhla, johon liittyy monia perinteitä ja jopa taianomaisuutta. Juhannusaattoa vietetään perjantaina 24.6.2022 ja juhannuspäivää lauantaina 25.6.2022.

Pääsiäisloma 2022

Pääsiäisen ajankohta vaihtelee vuosittain, mikä johtuu siitä että pääsiäistä vietetään kevätpäiväntasauksen jälkeisen ensimmäisen täydenkuun jälkeisenä sunnuntaina. Vuonna 2022 pääsiäisen ajankohta on 15.4.–18.4.2022.

Talviloma vai hiihtoloma?

Talviloma vai hiihtoloma? Kumpi onkaan se oikea muoto tästä keväisestä lomasta lumen keskellä. Vuonna 2022 koululaisilla talviloma on viikot 8-10.

Irtiotto arjesta – Pidä miniloma Suomessa

Oletko loman tarpeessa? Tee irtiotto arjesta ja toteuta parin päivän miniloma Suomessa. Jos pystyt, niin ota yksi ekstra päivä vapaaksi ja pidä esimerkiksi pitkä vapaa viikonloppu.

Uusivuosi ja majoitus

Uusi vuosi 2022 on jo kulman takana. Joulun jälkeen ei mene montaakaan päivää kun päästään juhlistamaan vuoden 2021 päättymistä ja uuden vuoden 2022 alkamista. Monelle uusivuosi on todella tärkeä juhla, koska se aloittaa uuden vuoden ja on hyvä syy juhlia.

Viime hetken joululahjat pukin konttiin

Jäikö joululahjan keksiminen ja ostaminen taas kerran viime tinkaan? Ei hätää! Kuten ei ole ennenkään ollut. Maailma ja internet on täynnä toinen toistaan parempia ja osa ei niin hyviä viime hetken joululahjaideoita. Riittää kun tiedät mistä lahjansaaja noin suurin piirtein pitää ja mieluisat viime hetken joululahjat löytyvät lähes takuuvarmasti.

Varaa talviloma ja majoitus ajoissa

Talvilomalle mielivän kannattaa aloittaa matkan suunnittelu hyvissä ajoin, tai siis oikeastaan heti. Etenkin majoitus kannattaa varata ajoissa. Parhaat ja edullisimmat lomakohteet ja suosituimmat majoituspaikat varataan hyvissä ajoin. Joskus jopa ennen edellisen kauden loppua.

Lue lisää Pohjanmaasta