Ranua Zoo on Suomen pohjoisin eläintarha. Ranuan eläinpuisto sijaitsee Ranualla noin 162 km päässä Oulusta koilliseen ja noin 79 km päässä Rovaniemeltä etelään, joten se on varsinkin etelästä pohjoiseen tai takaisin etelään matkaavalle erinomainen pysähdyspaikka ja lähitienoon asukkaille loistava päiväretkikohde.

Ranuan eläinpuisto on lapsiystävällinen matkakohde

Ranuan eläinpuisto sopii erittäin hyvin lapsiperheille sillä se on hyvin lapsiystävällinen matkakohde. Puistoa kiertävä reitti on rakennettu helposti ja turvallisesti kuljettavaksi ja eläinpuiston kiertäminen onnistuu helposti rattaidenkin kanssa. Eläinpuistossa riittää ihmeteltävää ja nähtävää koko perheelle niin perheen pienimille, kuin vähän isommillekin.

Ranuan eläinpuiston asukkaat

Ranuan eläintarhassa asustaa noin 50 eläinlajia ja noin 200 eläinyksilöä, joten nähtävää ja ihmeteltävää siellä riittää. Yhtenä erikoisuutena Raunan eläinpuistossa on Suomen ainoat jääkarhut.

Ennen vierailua

Ranuan eläintarhaan on rakennettu helppokulkinen ja selkeä reitti, joka on kohtullisen nopeasti kierrettävissä säässä kuin säässä. Parkkipaikan ja eläintarhan välistä samasta rakennuksesta lipunmyynnin ja myymälän kanssa löytyy myös ravintola, josta saa maittavaa ruokaa joko ennen tai jälkeen eläinpuiston kierroksen. Ennen vierailua kannattaa tutustua ennakkoon eläinpuiston infoon ja ladata Ranua Zoon oma applikaatio puhelimeen.

Pääsyliput eläinpuistoon voit kätevästi ja helposti ostaa ennakkoon netistä tai paikanpäältä. Lue lisää Ranua Zoo:n omilta nettisivuilta.

Mainio kohde myös ohikulkumatkalla

Jos olet matkalla etelästä pohjoiseen hiihto- tai laskettelukeskukseen, kannattaa matkan varrelle harkita pysähdystä talvisessa eläinpuistossa jos aikataulu ja ajoreitti sen sallii. Tunnin parin jaloittelu eläinpuistossa tekee ihmeitä.

Löydä majoitus Ranualta kohteen läheltä