Kuvituskuva, kuva: iStock.com / OwenPrice

Onko akut lopussa? Oletko loman tarpeessa? Jos aikasi on jo ennestään kortilla ja seuraavaan pidempään lomaan on vielä pitkä aika, niin miniloma Suomessa on mainio ratkaisu omien akkujen pikalataukseen kohtalaisen lyhyelläkin varoitusajalla.

Tee irtiotto arjesta ja toteuta parin päivän miniloma Suomessa. Jos pystyt, niin ota yksi ekstra päivä vapaaksi ja pidä esimerkiksi pitkä vapaa viikonloppu. Normaali viikonloppukin voi hyvinkin riittää akuutimpaan lomantarpeeseen, kun ajan käyttää järkevästi… lomailemiseen. Katso vinkit miten voit tehdä edullisen miniloman kotimaassa ja nauttia kotimaanmatkailusta helposti.

Pysähdy hetkeksi miettimään mitä oikeasti haluat

Kiireisen arjen keskellä on helppo unohtaa riittävä lepo ja omien akkujen lataaminen. Virta voi yksinkertaisesti loppua kesken kaiken kiireen ja arjen keskellä. Moni meistä on loman tarpeessa. Kiireinen arki vie mukanaan ja sitten kun viimein koittaa taas yksi viikonloppu on virta helposti loppu.

Kun olet loman tarpeessa niin arjen keskellä kannattaa pysähtyä hetkeksi miettimään mitä haluaisit oikeasti tehdä ja miten voisit rentoutua kunnolla. Mieti hetki mikä veisi ajatuksesi kerta heitolla johonkin aivan muuhun kuin arkiseen aherrukseen. Voisiko se esimerkiksi olla miniloma jollain toisella paikkakunnalla vaikkapa rentouttavassa kylpylässä?

Suunnittele miniloma ja varaa majoitus ajoissa

Matkakassia ei kannata pakata heti ensimmäiseksi. Lomasta ja varsinkaan minilomasta ei kannatta ottaa lomastressiä. Muutoin omien akkujen pikalataus ei onnistu ja lyhyt loma voi mennä aivan turhaan stressin puolelle.

Keep it simple! Tutustu hyviin vaihtoehtoihin ja valitse mieleisesi matkakohde. Päätä sopiva ajankohta ja pyydä tarvittaessa ylimääräinen vapaapäivä, jos siis pystyt. Varaa majoitus ajoissa, parhaat kohteet menevät usein jo hyvissä ajoin.

Tässä on pari ideaa siihen miten voit toteuttaa parin päivän miniloman helposti ja edullisesti Suomessa. Muista miettiä etukäteen myös miten aiot matkustaa matkakohteeseen. Näin siitäkään ei tarvitse stressata turhaan miniloman lähestyessä.

Omatoiminen matka ja majoitus huoneistohotellissa

Omatoimiselle matkailijalle huoneistohotellin varaaminen on kätevä ja edullinen tapa tehdä nopea irtiotto arjesta. Huoneistohotelleja löytyy ympäri maata ja ne ovat varsin edullisia tapoja majoittua vieraalla paikkakunnalla. Ne ovat myös loistavia tukikohtia kun haluat suunnatta uudelle paikkakunnalle tutustumaan paikallisiin nähtävyyksiin ja rientoihin. Päätä vain matkakohde, varaa majoitus, pakkaa matkakassi ja suuntaa haluamallesi paikkakunnalle. Varaa kylpylähotelli kotimaanmatkalle.

Pakkaa matkakassi ja lähde matkaan

Kun miniloman aika vihdoin ja viimein koittaa on aika pakata matkakassi mielellään päivää paria ennen. Näin vältät siitäkin turhan stressaamisen. Tavoittenasi on rentoutua ja tehdä irtiotto arjesta. Kun kassi on pakattu ja kaikki tavarat mukana, on aika suunnata kohti määränpäätä. Muista nauttia matkasta ja rentoutua määränpäässä. Lepää ja lataa akkusi täyteen virtaa. Hyvää matkaa!

Vietä rentouttava kylpyläloma Suomessa