Pohjois-Pohjanmaa

Pitkiä hiekkarantoja ja loistavia laskettelukeskuksia
Pohjois-Pohjanmaa on Lapin eteläpuolella sijaitseva Suomen toiseksi suurin maakunta, josta löytyy monipuolisia matkailukohteita moneen lähtöön. Laskettelijoille löytyy laskettelurinteitä, renoutumista haluaville löytyy kylpylöitä ja kesällä auringonpalvojille löytyy pitkiä hiekkarantoja. Lisäksi maakunnan alueella järjestetään paljon erilaisia tapahtumia ja muita kulttuuririentoja.
Pohjois-Pohjanmaan vaakuna

Kolme faktaa Pohjois-Pohjanmaasta

Kokonaispinta-ala (km^2)

Väkiluku (2023)

Väestötiheys (as/km^2, 2023)

Maakunnan kuvaus

Pohjois-Pohjanmaan ainutlaatuiset maastot Perämeren tasaiselta rannikolta aina itärajalle asti ovat täynnä loistavia retkeilymahdollisuuksia. Maastot ovat vaihtelevia rannikkoseudun tasaisista pelloista Rukatunturille sakka. Varisnkin luontomatkailijalle maakunta tarjoaa runssaasti erilaisia elämyksiä matkailit sitten kesällä tai talvella.

Suurimmat kunnat

  • Oulu
  • Raahe
  • Kempele
  • Ylivieska
  • Kuusamo
  • Muhos

Matkailukohteita kartalla

Nallikari, Oulu

Lue lisää Nallikarista.

Ruka, Kuusamo

Holiday Club Kuusamon Tropiikki

Rokua Health&Spa

Kalajoen Hiekkasärkät

Iso-Syöte, Pudasjärvi

Juhannus 2023

Juhannus, odotettu keskikesän juhla on täällä taas. Tänä vuonna juhannusaatto on perjantaina 23.6.2023. Lue vinkit juhannuksen viettoon.

Talviloma 2023

Vuonna 2023 koululaisilla talviloma on viikot 8-10. Katso tarkempi talviloman ajankohta vuonna 2023, lue vinkit sujuvaan lomailuun ja varaa talivloman majoitus ajoissa.

Pääsiäisloma 2023

Vuonna 2023 pääsiäistä vietetään viikolla 14, eli pitkäperjantain 7.4.2023 ja toisen pääsiäispäivän 10.4.2023 välisenä aikana. Pääsiäisen ajankohta vaihtelee vuosittain, sillä sitä vietetään kevätpäiväntasauksen jälkeisen ensimmäisen täydenkuun jälkeisenä sunnuntaina.

Juhannus 2022

Juhannus on keskikesän juhla ja ennen kaikkea yöttömän yön juhla, johon liittyy monia perinteitä ja jopa taianomaisuutta. Juhannusaattoa vietetään perjantaina 24.6.2022 ja juhannuspäivää lauantaina 25.6.2022.

Pääsiäisloma 2022

Pääsiäisen ajankohta vaihtelee vuosittain, mikä johtuu siitä että pääsiäistä vietetään kevätpäiväntasauksen jälkeisen ensimmäisen täydenkuun jälkeisenä sunnuntaina. Vuonna 2022 pääsiäisen ajankohta on 15.4.–18.4.2022.

Talviloma vai hiihtoloma?

Talviloma vai hiihtoloma? Kumpi onkaan se oikea muoto tästä keväisestä lomasta lumen keskellä. Vuonna 2022 koululaisilla talviloma on viikot 8-10.

Irtiotto arjesta – Pidä miniloma Suomessa

Oletko loman tarpeessa? Tee irtiotto arjesta ja toteuta parin päivän miniloma Suomessa. Jos pystyt, niin ota yksi ekstra päivä vapaaksi ja pidä esimerkiksi pitkä vapaa viikonloppu.

Uusivuosi ja majoitus

Uusi vuosi 2022 on jo kulman takana. Joulun jälkeen ei mene montaakaan päivää kun päästään juhlistamaan vuoden 2021 päättymistä ja uuden vuoden 2022 alkamista. Monelle uusivuosi on todella tärkeä juhla, koska se aloittaa uuden vuoden ja on hyvä syy juhlia.

Viime hetken joululahjat pukin konttiin

Jäikö joululahjan keksiminen ja ostaminen taas kerran viime tinkaan? Ei hätää! Kuten ei ole ennenkään ollut. Maailma ja internet on täynnä toinen toistaan parempia ja osa ei niin hyviä viime hetken joululahjaideoita. Riittää kun tiedät mistä lahjansaaja noin suurin piirtein pitää ja mieluisat viime hetken joululahjat löytyvät lähes takuuvarmasti.

Varaa talviloma ja majoitus ajoissa

Talvilomalle mielivän kannattaa aloittaa matkan suunnittelu hyvissä ajoin, tai siis oikeastaan heti. Etenkin majoitus kannattaa varata ajoissa. Parhaat ja edullisimmat lomakohteet ja suosituimmat majoituspaikat varataan hyvissä ajoin. Joskus jopa ennen edellisen kauden loppua.

Matkailukohteita Pohjois-Pohjanmaalla

Lue lisää Pohjois-Pohjanmaasta ja matakailusta