Teerivaaran kierros on loistava kohde päiväretkelle

Teerivaaran kierros on tunnelmallinen ja lyhyehkö retkeilyreitti Syötteen kansallispuistossa. Kansallispuisto sijaitsee Pudasjärvellä Syötteen laskettelukeskuksen tuntumassa, Lapin maakunnan eteläosissa Pudasjärven, Posion ja Taivalkosken kuntien alueella ja sieltä löytyy yli 120 kilometeriä patikointireittejä ja luontopolkuja. Tämä reitti on vain yksi Syötteen kansallispuiston useista ja monipuolisista retkeilyreiteistä. Mittaa Teerivaaran kierrokselle tulee noin 4,5 km ja sen on arvioitu kestävän retkeilijän vauhdista riippuen noin 2–4 tuntia. Näin se onkin erinomainen kohde päiväretkeksi.

Teerivaaran reitti lähtee selkeällä opastuksella Syötteen luontokeskuksen parkkipaikan tuntumasta. Reitin varrella vastapäivään kierrettäessä reitin alkupuolella sijaitsee tunnelmallinen, uudehko ja hyvin pidetty Teerivaran tupa. Myötäpäivään reittiä kierrettäessä tupa onkin oikein mukavasti jo ns. paluumatkalla. Kokonainen Teerivaaran kierros on paikoin melko haasteellista louhikkoa ylös ja alas, joten kokonaiselle kierrokselle kannattaa varata hyvät ja pitävät kengät. Teerivaaran päältä aukeaa upeat näkymät ja varsinkin auringonlaskun aikaan näkymät ovat henkeä salpaavat.

Talvella reittiä voi kulkea lumikengillä. Ole kuitenkin varovainen, sillä takalenkin louhikko on haastava ja rinne paikka paikoin jyrkkä. Lue lisää Syötteen talviretkeilyreiteistä ja tutustu ennen retkeä Teerivaaran kierroksen sähköiseen julkaisuun.

Sijainti

Osoite: Syötteen luontokeskus, Erätie 1, 93280 Syöte (Pudasjärvi)

Teerivaaran kierroksen alkupää sijaitsee aivan Syötteen luontokeskuksen parkkipaikan vieressä, joten autolla reitti on helposti saavutettavissa.

Tekemistä

Teerivaaran kierros on loistava retkeilykohde jalan liikuttaessa. Vaaran pohjoisrinteen rakkakivikko tekee kulkemisen muulla tavoin haasteelliseksi.

Lapsiperheet

Teerivaaran reitti on vaativuusluokaltaan vaativa, joten se voi olla kaikista pienimmille liian vaativa ja raskas. Varsinkin pohjoisrinteen louhikko on haastava. Tutustu kohteeseen huolella etukäteen.

Syötteen luontokeskus, Pudasjärvi

Teerivaaran kierros alkaa Syötteen luontokeskukselta, josta löytyy iso parkkipaikka. Lue lisää Syötteen luontokeskuksesta.

Löydä majoitus Syötteen kansallispuiston läheltä