Kuvituskuva, kuva: iStock.com / kzenon

Pääsiäisen ja pääsiäisloman ajankohta vaihtelee vuosittain, mikä johtuu siitä että pääsiäistä vietetään kevätpäiväntasauksen jälkeisen ensimmäisen täydenkuun jälkeisenä sunnuntaina. Vuonna 2022 pääsiäisen ajankohta on 15.4.–18.4.2022. Katso pääsiäisen ajankohta vuonna 2023.

Pääsiäisenä juhlitaan Jeesuksen ylösnousemusta. Pääsiäisviikko alkaa varsinaisesti edeltävästä sunnuntaista eli palmusunnuntaista, jolloin perinteisesti lapset käyvät virpomassa. Palmusunnuntaita vietetään tänä vuonna 10.4.2022. Pääsiäisen ajan muita yleisiä perinteitä ovat muun muassa kananmunien maalaaminen, suklaamunien piilottaminen ja etsiminen, sekä rairuohon kasvattaminen.

Pääsiäisviikko on nimeltään Hiljainen viikko ja pääsiäisen ajan päiville on myös annettu ihan omat nimensä. Ne ovat palmusunnuntai, malkamaanantai, tikkutiistai, kellokeskiviikko, kiirastorstai, pitkäperjantai (arkipyhä), lankalauantai (eli pääsiäislauantai), sukkasunnuntai (eli pääsiäispäivä tai pääsiäissunnuntai), toinen pääsiäispäivä (arikpyhä).

Pääsiäinen on loistavaa aikaa viettää lomaa perheen tai ystävien kanssa. Pääsiäisen aikaan monilla on vapaata pitkäperjantaista toiseen pääsiäispäivään, eli perjantaista maanantaihin 15.4.–18.4.2022.

Pääsiäisen aikaan monilla mahdollista pitää vapaata tuo neljä päivää ja siinä ehtii lomailemaan jo ihan kunnolla. Pääsiäisen aikaan on helppoa viettää vielä kevättalven lasketteluloma tai vaikka kylpyläloma perheen kanssa. Jos kaipaa enemmän lomaa, niin pääsiäisviikolla saa muutaman päivän ylimääräisellä vapaalla vapaaksi koko viikon ja siinä ehtii lomailemaan jo ihan kunnolla pidemmän kaavan kautta vaikka vähän kauempanakin. Jos lähdet laskettelemaan kotimaassa niin tarkista vielä kohteesi lumitilanne kartalta.

Vuonna 2023 pääsiäistä vietetään viikolla 14, eli pitkäperjantaista 7.4.2022 toiseen pääsiäispäivään 10.4.2022 saakka. Muista sopia ja varata lomasi ajoissa.

Hyvää ja rentouttavaa pääsiäistä kun sen aikaa koittaa!