Juhannuskokko kuuluu juhannusperinteisiin, kuva: iStock.com / ssiltane

Juhannus on keskikesän juhla ja ennen kaikkea yöttömän yön juhla, johon liittyy monia perinteitä ja jopa taianomaisuutta.

Juhannus 2022

Juhannus osuu viikolle 25. Juhannusaattoa vietetään perjantaina 24.6.2022 ja juhannuspäivää lauantaina 25.6.2022. Juhannusaatto, eli juhannusviikon perjantai on vakiintunut vapaapäivä monilla aloilla ja työpaikoilla, vaikka se ei olekaan varsinainen pyhäpäivä.

Juhannus on virallinen liputuspäivä. Lippu nostetaan salkoon jo juhannusaattona klo 18 ja lasketaan vasta seuraavana päivänä, eli juhannuspäivänä klo 21. Juhannus on juhla jolloin lippu saa olla luvan kanssa salossa yön yli.

Juhannus on perinteinen keskikesän juhla ja sillä on varsin pitkät perinteet Suomessa. Juhannusta vietetään kesäpäivänseisauksen läheisyydessä viikonloppuna 19.-25.6. välisenä aikana.

Vuonna 2023 juhannusta vietetään 23.6.-24.6.2023. Juhannus voi merkitä eri ihmisille hieman erilaisia asioita varsinkin omista ja lähipiirin juhannusperinteistä riippuen.

Juhannusperinteitä yhtä monta kuin juhlijoita

Juhannusperinteitä on todella moneen lähtöön. Toisille juhannus tarkoittaa päätöntä ryyppäämistä ja örvellystä, toisille taas rentoutumista ja kesän viettoa mökillä tai muutoin luonnon helmassa. Niin tai näin, lähes jokaisen juhannusperinteisiin kuuluu myös juhannussäästä puhuminen ja valitettavien jokakesäisten hukkumistilastojen kertaaminen.

Tavanomaisia yleensä hieman iloisempia juhannusperinteitä ovat mökkeily, juhannussauna, liputtaminen juhannuksen kunniaksi ja juhannuskokon polttaminen. Juhannuksena kannattaakin pakata kimpsut ja kampsut ja suunnata mökille nauttimaan suomalaisesta luonnosta.

Juhannus mökillä tai loma-asunnolla

Jos itsellä ei ole omaa mökkiä tai lähipiiristä ei löydy sopivaa mökkiä jossa voisit vierailla tai jonka voisit saada lainaksi, niin juhannuksen viettoon sopivia mökkejä voi myös vuokrata. Parhaat ja halutuimmat kohteet varataan toki ajoissa ja usein ne saattavat olla omistajiensa omassa käytössä varsinkin juhannuksena. Löydä sinulle ja seurueellesi sopiva *vuokramökki ja vietä unohtumaton juhannus 2022.

Hyvä vaihtoehto juhannuksen mökkeilyyn on loma-asunto jostain sopivasta paikasta. Varaa seureellesi *loma-asunto vaikka kylpylän läheisyydestä ja nauti keskikesän juhlasta monipuolisesti.

Hyvää juhannuksen ja kesän odotusta!

Loma-asunnot ja vuokramökit

Yli 2000 vaihtoehtoa jotka sijaitsevat 26 kohteessa ympäri Suomea. Katso tarjoukset ja tarkemmat tiedot.

Vuokramökki Suomesta

Suomen suurin valikoima: yli 4000 mökkiä. Erämökki vai luksusmökki?

Löydä parhaat vuokramökit:

Lue lisää